Archives for 

Permohonan

Permohonan

Permohonan Tentera Darat Tugas Khusus 2014

Anda minat masuk tentera? Permohonan tentera darat untuk tugas khusus dibuka untuk permohonan mengikut tarikh yang ditetapkan. Tentera Darat Malaysia (TDM) mempelawa Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan memenuhi syarat untuk menghadiri sesi Pemilihan Awal Khas Perajurit Muda Lelaki/Wanita TD. Calon-calon yang layak akan dipanggil untuk menghadiri sesi  Pemilihan Akhir Khas Perajurit Muda Lelaki/Wanita TD yang [...] Baca Lagi..

Permohonan Sekolah Seni Malaysia KPM 2015

Satu permohonan ke sekolah seni dibuka dan ianya merupakan peluang baik dan kelainan dari biasa. Bagi yang mempunyai anak yang berbakat dan kelebihan bolehlah cuba memohon dan menghantar anak ke sekolah seni. Sekolah seni Malaysia juga dibawah Kementerian Pelajaran Malaysia KPM membuaka permohonan kepada penerima keputusan UPSR tahun 2014. Untuk membuat permohonan perlulah memnuhi syarat [...] Baca Lagi..

Permohonan Diploma Vokasional KPM Lepasan PMR

Satu permohonan Diploma Vokasional dibuka kepada pelajar lepasan lepasan PMR tahun 2013. Pengajian Diploma Vokasional ini adalah salah satu peluang baik dalam pelbagai bidang kemahiran untuk masa depan yang agak menguntungkan. Program Diploma vokasional ini adalah dianjurkan Kementerian Pendidikan Malaysia dilaksanakan di Institut Pendidikan Swasta. Syarat Permohonan Calon ialah warganegara Malaysia Calon telah menduduki PMR [...] Baca Lagi..

Permohonan ke Tingkatan 1 & 4 ke Sekolah Khas dan Pendidikan Khas Vokasional 2015

Satu kemudahan disediakan untuk murid berkepeluan khas untuk menyambung pengajian. Permohonan ke tingkatan 1 dan 4 ke sekolah menengah dan Sekolah Menengah Pendidikan Khas Vokasional tahun 2015. Untuk makluman permohonan ini dibuka bagi : Pelajar yang ingin ke tingkatan 1 dan 4 skolah khas dan vokasional khas. Mereka yang kelainan upaya Permohonan dibahagi 2 iaitu [...] Baca Lagi..

Program Kemahiran , Peluang Baik Lepasan PMR

Satu permohonan program kemahiran dibuka dan ianya satu peluang yang baik bagi pelajar yang berminat. Satu program kolabotatif Kementerian Pendidikan Malaysia KPM dengan Institut Latihan Kemahiran Awam ILKA menyediakan saluran pembelajaran luar dari kebiasaan kepada lepasan PMR tahun 2013. Peluang ini diberikan bagi lepasan PMR 2013 mengubah arah pembelajaran dari pembelajaran harian biasa kepada pembelajaran [...] Baca Lagi..

Permohonan UiTM sesi 2 tahun 2014 / 2015

Satu permohonan ke UiTM dibuka untuk permohonan. Permohonan UiTM ini adalah bagi kursus DIPLOMA & ASASI UNDANG-UNDANG / PENERAPAN / PROFESIONAL. Namun demikian, tidak semua kursus Diploma ditawarkan, pastikan anda membaca dengan teliti iklan penuh permohonan yang disediakan. Permohonan adalah dibuka kepada calon-calon BUMIPUTERA WARGANEGARA MALAYSIA yang berkelayakan untuk mengikuti  Program di Universiti Teknologi MARA [...] Baca Lagi..

Permohonan Matrikulasi KPM 2015/ 2016

Satu info penting, permohonan matrikulasi KPM telah dibuka untuk sesi 2014/ 2015. Permohonan matrikulasi yang dibuka ini bagi pelajar tingkatan 5 yang berminat membuat permohonan matrikulasi secara online sekitar 1 Julai 2014 ini. Permohonan matrikulasi ini adalah kepada pelajar tingkatan 5 kini dan bolehlah memohon untuk jurusan- jurusan yang ditawarkan seperti dibawah : Jurusan Sains [...] Baca Lagi..

Permohonan Program Sarjana Muda Separuh Masa UTM 2014

Bagi yang berminat untuk menyambung pengajian separuh masa, UTM menyediakan permohonan untuk pengajian Sarjana Muda di Universiti Teknologi Malaysia. Cara membuat permohonan Permohonan bagi Pengambilan SEPTEMBER 2014 bermula 15 MEI 2014 sehingga 31 JULAI 2014. Sila semak Penawaran Program bagi kemasukan SEPTEMBER 2014 Sila semak Syarat Kemasukan Program dibawah terlebih dahulu sebelum membuat permohonan : Lepasan [...] Baca Lagi..

Permohonan Biasiswa Komanwel di New Zealand 2014

Peluang baik bagi yang layak memohon Biasiswa Komanwel di New Zealand telah dibuka, Kursus yang ditawarkan ialah kursus bagi peringkat Sarjana dan PHD. Tempat pengajian ialah di New Zealand dan tempoh pengajian akan bermula febuari 2015. Permohonan telah dibuka dan akan ditutup pada 30 Julai 2014 ini. Syarat Permohonan Biasiswa Komanwel di New Zealand 2014 [...] Baca Lagi..