Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

PLKN

Info ringkas ini untuk kegunaan masa akan datang iaitu bagi pelajar yang ingin bertukar tempat, kem atau kumpulan PLKN. Ada pelawat yang bertanya tentang borang ini diharap ia dapat membantu sedikit sebanyak.

Bagi yang rasakan tempat yang ditetapkan terlalu jauh atau menyukarkan diri, Permohonan pertukaran tempat dan kumpulan PLKN boleh dibuat. Walaubagaimanapun, setiap pertukaran hendaklah mempunyai sebab yang bersesuaian dan ianya perlu dinyatakan dalam borang permohonan nanti.

Bagi yang ingin dapatkan borang permohonan ini boleh muat turun/dapatkan dialamat dibawah :

http://www.khidmatnegara.gov.my atau KLIK SINI

Borang tersebut yang lengkap diisi boleh dihantar ke :

Cawangan Pemilihan, Penempatan Dan Rekod

Bahagian Pengurusan Pelatih

  • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

  • Jabatan Latihan Khidmat Negara

    Kementerian Pertahanan Malaysia

    Aras 2-5, Bangunan Zetro, Jalan 9/27C, Seksyen 5

    Wangsa Maju, 53300, Kuala Lumpur

    Tel: 03-4027 4124/4123/4246/4131/4132

    Fax: 03-4027 4333

    Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

    ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

    Majalah e- Xpresi


    SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
    Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
    
    KELEBIHAN :
    - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
    - Sim kad Rm 10 Sahaja
    - Tempoh Tamat 28 Bulan
    - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
    - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
    - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
    - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
    - Rangkaian Luas seperti Celcom
    - Syarikat Telco Berdaftar
    - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
    - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
    Maklumat Lanjut

    21 thoughts on “Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

    1. Tivenraj a/l Narayanan says:

      mau tukar tempat

    2. Salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan dan mrnulis surat untuk masuk kumpulan1? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3? Sila beri penerangan yang selanjutnya. Terima kasih

      • Assalamualaikum saya ingin membuat rayuan untuk masuk ke kumpulan 1 pada siri12/2014,.kerana saya diberitahu mungkin masuk ke kumpulan 2 atau 3.kerana terdapat masalah keluarga dan dan tawaran belajar pada awal bulan 3/2015

    3. Saya ingin menukarkan dari kumpulan 2 ke kumpulan 1, bolehkah saya memohon melalui email?

    4. Salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan dan mrnulis surat untuk masuk kumpulan1? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3? Sila beri penerangan yang selanjutnya. Terima kasih

    5. salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan1 pada siri 12/2014? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3, boleh saya panggil ibubapa saya pergi ke wangsa maju untuk menukar kumpulan sebab college saya start April 1st 2015 Terima kasih.

      Sumber : Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

    6. Salam sejahtera , saya ingin mendapatkan permohonan pertukaran kumpulan . tak tau boleh tak hantar borang kepada email saya ? terima kasih arh :)

    7. markah plkn koko berapa

    8. HASNIDAH BINTI ASBIN says:

      saya hasnidah ingin berpindah ke sabah kerana tiada keluarga terdekat di kuala lumpur dan saya fobia naik kapal terbang .saya berharap sangat d terimah merayu saya ini .

      • Cubalah isi borang yer.. ramai yg fobia naik kapal terbang skrg ni.. tapi xlah semestinya yg buruk berlaku pada kita..setiap yg berlaku ditentukan Allah.

    9. ainun mardiah says:

      assalamualaikum, sy ingin buat penukaran penempatan plkn saya .. saya dapat panggilan ke-2 di sabahh. sabah terlalu jauh buat saya. mungkin ini kali pertama saya berjauhan bersama keluarga. jadi ia agak sukar. saya anak sulung dari 5beradik . keluarga saya pon tak berapa mampu. maybe time melawat mungkin famili saya tak akan melawat saya kerna plkn saya di sabah. rumah saya area kL. saya ingin sanggat pergi. kerna mahu timpa pengalaman tapi masalahnya ia terlalu sukar dan jarak yg agak jauh. harap penukaran selain sabah dan sarawak.

    10. salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan1 pada siri 11/2014? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3, dan bagaimana untuk memohon untuk penempatan di kem Shan Sui Tawau, Sabah? Terima kasih.

      • salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan2 pada siri 11/2014 ?? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3. Terima kasih.

    11. Pavitra Anandarao says:

      Salam Sejahtera.. saya tidak dapat buka link ”pencarian ke sini” ..
      Terima Kasih

    12. loh kooi ying says:

      saya hendak membuat rayuan ke kumpulan 1 siri 11/2014. sebab saya rasa saya sukar untuk mengikuti kem tersebut pada kumpulan 2 atau 3..

    13. Assalamualikum nak mintak tolong macam mana nk tuka kumpulan dari kumpulan 3 ke kumpulan 2, sebab saya semakin sukar untuk mengikuti program tersebut

    14. admin , apa 3 alasan yang boleh digunakan untuk menukar penempatan kem PLKN 2012 siri 2 ?? saya dapat dekat Sarawak and saya tak nak la Sarawak and Sabah , saya nak tempat lain selain sabah dan sarawak je , tak kisah la dekat mana pun janji bukan dua tempat tu , apa 3 alasan yang bernas yang patut saya guna ? tolong yee admin

      • Hehe.. sy tak tahu apa masalah yg dialami oleh samad..sy xdapat nak tlg suggest kat samad.. tapi biasanya ada yang mengalami maslah kesihatan, kewangan, ibu bapa..

        • salam , admin . . ada tak link yang lain untuk memohon borang tersebut . ?? sebab saya tidak dapat membuka link diatas. .

          • salam.. nanti kami cuba cari kembali..terima kasih sebab respon.

            • salam.saya ada adik perempuan mengikuti program plkn kumpulan 1 siri 11 2014.masalah saya adalah ,saya nak tukar tempat kem penempatan adik saya,,saya nak tukar kem adik saya ke sarawak..tolong bantu saya.pada masa yang sama,pihak saya cuba menelefon jkln berkali- kali tapi tidak berhasil

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    *

    Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

    PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.