Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

PLKN

Info ringkas ini untuk kegunaan masa akan datang iaitu bagi pelajar yang ingin bertukar tempat, kem atau kumpulan PLKN. Ada pelawat yang bertanya tentang borang ini diharap ia dapat membantu sedikit sebanyak.

Bagi yang rasakan tempat yang ditetapkan terlalu jauh atau menyukarkan diri, Permohonan pertukaran tempat dan kumpulan PLKN boleh dibuat. Walaubagaimanapun, setiap pertukaran hendaklah mempunyai sebab yang bersesuaian dan ianya perlu dinyatakan dalam borang permohonan nanti.

Bagi yang ingin dapatkan borang permohonan ini boleh muat turun/dapatkan dialamat dibawah :

http://www.khidmatnegara.gov.my atau KLIK SINI

Borang tersebut yang lengkap diisi boleh dihantar ke :

Cawangan Pemilihan, Penempatan Dan Rekod

Bahagian Pengurusan Pelatih

Jabatan Latihan Khidmat Negara

Kementerian Pertahanan Malaysia

Aras 2-5, Bangunan Zetro, Jalan 9/27C, Seksyen 5

Wangsa Maju, 53300, Kuala Lumpur

Tel: 03-4027 4124/4123/4246/4131/4132

Fax: 03-4027 4333

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami terus ke email anda, Sila isi alamat email anda dibawah:

Delivered by FeedBurner


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

About fiziesss
Seorang yang tak pernah kenal erti mengalah selagi masih berupaya untuk berusaha, minat untuk membantu setakat mampu. ( Pengguna perlu teliti Syarat dan Terma sebelum menggunakan xpresi , Hak cipta terpelihara, tidak dibenar mengulang cetak dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran bertulis penulis ) Saya dan xpresi.org tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan komen. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

14 thoughts on “Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

  1. markah plkn koko berapa

  2. HASNIDAH BINTI ASBIN says:

    saya hasnidah ingin berpindah ke sabah kerana tiada keluarga terdekat di kuala lumpur dan saya fobia naik kapal terbang .saya berharap sangat d terimah merayu saya ini .

    • Cubalah isi borang yer.. ramai yg fobia naik kapal terbang skrg ni.. tapi xlah semestinya yg buruk berlaku pada kita..setiap yg berlaku ditentukan Allah.

  3. ainun mardiah says:

    assalamualaikum, sy ingin buat penukaran penempatan plkn saya .. saya dapat panggilan ke-2 di sabahh. sabah terlalu jauh buat saya. mungkin ini kali pertama saya berjauhan bersama keluarga. jadi ia agak sukar. saya anak sulung dari 5beradik . keluarga saya pon tak berapa mampu. maybe time melawat mungkin famili saya tak akan melawat saya kerna plkn saya di sabah. rumah saya area kL. saya ingin sanggat pergi. kerna mahu timpa pengalaman tapi masalahnya ia terlalu sukar dan jarak yg agak jauh. harap penukaran selain sabah dan sarawak.

  4. salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan1 pada siri 11/2014? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3, dan bagaimana untuk memohon untuk penempatan di kem Shan Sui Tawau, Sabah? Terima kasih.

    • salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan2 pada siri 11/2014 ?? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3. Terima kasih.

  5. Pavitra Anandarao says:

    Salam Sejahtera.. saya tidak dapat buka link ”pencarian ke sini” ..
    Terima Kasih

  6. loh kooi ying says:

    saya hendak membuat rayuan ke kumpulan 1 siri 11/2014. sebab saya rasa saya sukar untuk mengikuti kem tersebut pada kumpulan 2 atau 3..

  7. Assalamualikum nak mintak tolong macam mana nk tuka kumpulan dari kumpulan 3 ke kumpulan 2, sebab saya semakin sukar untuk mengikuti program tersebut

  8. admin , apa 3 alasan yang boleh digunakan untuk menukar penempatan kem PLKN 2012 siri 2 ?? saya dapat dekat Sarawak and saya tak nak la Sarawak and Sabah , saya nak tempat lain selain sabah dan sarawak je , tak kisah la dekat mana pun janji bukan dua tempat tu , apa 3 alasan yang bernas yang patut saya guna ? tolong yee admin

    • Hehe.. sy tak tahu apa masalah yg dialami oleh samad..sy xdapat nak tlg suggest kat samad.. tapi biasanya ada yang mengalami maslah kesihatan, kewangan, ibu bapa..

      • salam , admin . . ada tak link yang lain untuk memohon borang tersebut . ?? sebab saya tidak dapat membuka link diatas. .

        • salam.. nanti kami cuba cari kembali..terima kasih sebab respon.

          • salam.saya ada adik perempuan mengikuti program plkn kumpulan 1 siri 11 2014.masalah saya adalah ,saya nak tukar tempat kem penempatan adik saya,,saya nak tukar kem adik saya ke sarawak..tolong bantu saya.pada masa yang sama,pihak saya cuba menelefon jkln berkali- kali tapi tidak berhasil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

MAKLUMAN : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.