Butang Share untuk Kongsi tajuk artikel di facebook

0
2

Salam, selamat petang..malam ni nak kongsi sikit pasal fungsi baru untuk memberikan kemudahan kepada semua pembaca xpresi.org berkongsi topik atau tajuk artikel kepada semua rakan di facebook masing-masing..yer la..kalau benda baik..baik kita kongsi2 la kan? hehe..kalau cara lama...pembaca perlu copy alamat dan paste kan kat link facebook masing2..agak sukar macam tu..

Jadi saya ada buatkan satu butang di tepi kanan artikel atau post untuk diklik oleh pembaca untuk terus berkongsi di profail facebook masing2..Caranya senang sahaja :

  1. Bila baca artikel atau post dan rasa macam nak berkongsi dengan rakan2 di facebook anda..
  2. Klik butang share di tepi kanan artikel seperti ditunjukkan dalam gambar dibawah :

    Klik pada butang merah
  3. Log in facebook ( Jika anda belum lagi Log in sebelum ini )
  4. Ikut langkahnya dan siap !!..

Selepas klik, semua rakan anda di facebook dapat membaca tajuknya di home masing2..  😀

 

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

Apa Komen Anda :