Cara Dapatkan Borang ( BR1M ) Bantuan RM500 Online

Download borang BR1M

Untuk beberapa hari lepas ramai cuba mendapatkan borang permohonan Bantuan Rakyat 1 Malayisa ( BR1M ). Saya menerima pertanyaan yang ramai tentang kesukaran mendapatkannya secara online kerana kadangkala berlaku kesibukan talian. Oleh demikian, untuk membantu mereka yang masih lagi belum mendapatkannya bolehlah muat turun disini.

Cara Dapatkan Borang Bantuan RM500

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan borang BR1M ini, sebenarnya terdapat kaunter sementara yang dibuka di tempat2 terpilih disekitar tempat masing-masing dibuka pada waktu pejabat. Sila lihat ( Senarai Tempat Mengambil Borang BR1M ) untuk mendapatkan borang secara offline.

Selain itu juga, pengunjung boleh mengambil secara online iaitu dengan download/ muat turun di Portal Rasmi Kementerian Kewangan Malaysia ( Klik Sini Untuk Download Borang )

Atau,

 • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

 • Jika berlaku kesibukan talian disana, boleh juga download Borang BR1M Bantuan RM500 di link yang saya sediakan ( KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD BORANG BR1M )

  Tempoh permohonan

  Rasanya sekarang masih belum terlambat kerana permohonan dibuka sebulan iaitu kira-kira tamat pada 31 Disember 2011 ataupun 10 Januari 2012, tapi ada baiknya segala permohonan diselesaikan sebelum 31 Disember kerana persediaan awal memudahkan urusan.

  Penghantaran Borang

  Untuk menghantar borang, borang yang telah siap diisi hendaklah dihantar bersama salinan kad pengenalan dan Slip gaji terkini ( bagi pemohon yang menerima gaji sahaja ) ke Jabatan Pembangunan Persekutuan, sekolah-sekolah terpilih, cawangan LHDNM yang berdekatan atau kaunter LHDNM yang disediakan. KLIK SINI untuk melihat senarai tempat menghantar borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M. Diharap Membantu Terima Kasih.

  Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

  ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

  Majalah e- Xpresi


  SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
  Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
  
  KELEBIHAN :
  - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
  - Sim kad Rm 10 Sahaja
  - Tempoh Tamat 28 Bulan
  - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
  - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
  - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
  - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
  - Rangkaian Luas seperti Celcom
  - Syarikat Telco Berdaftar
  - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
  - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
  Maklumat Lanjut

  About fiziesss
  Seorang yang tak pernah kenal erti mengalah selagi masih berupaya untuk berusaha, minat untuk membantu setakat mampu. ( Pengguna perlu teliti Syarat dan Terma sebelum menggunakan xpresi , Hak cipta terpelihara, tidak dibenar mengulang cetak dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran bertulis penulis ) Saya dan xpresi.org tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan komen. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

  PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.