Cara Dapatkan Borang ( BR1M ) Bantuan RM500 Online

Download borang BR1M

Untuk beberapa hari lepas ramai cuba mendapatkan borang permohonan Bantuan Rakyat 1 Malayisa ( BR1M ). Saya menerima pertanyaan yang ramai tentang kesukaran mendapatkannya secara online kerana kadangkala berlaku kesibukan talian. Oleh demikian, untuk membantu mereka yang masih lagi belum mendapatkannya bolehlah muat turun disini.

Cara Dapatkan Borang Bantuan RM500

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan borang BR1M ini, sebenarnya terdapat kaunter sementara yang dibuka di tempat2 terpilih disekitar tempat masing-masing dibuka pada waktu pejabat. Sila lihat ( Senarai Tempat Mengambil Borang BR1M ) untuk mendapatkan borang secara offline.

Baca Juga :  Syarat Masuk Tingkatan 6 ( Sekolah Agama ) 2015

Selain itu juga, pengunjung boleh mengambil secara online iaitu dengan download/ muat turun di Portal Rasmi Kementerian Kewangan Malaysia ( Klik Sini Untuk Download Borang )

Atau,

Jika berlaku kesibukan talian disana, boleh juga download Borang BR1M Bantuan RM500 di link yang saya sediakan ( KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD BORANG BR1M )

Tempoh permohonan

Rasanya sekarang masih belum terlambat kerana permohonan dibuka sebulan iaitu kira-kira tamat pada 31 Disember 2011 ataupun 10 Januari 2012, tapi ada baiknya segala permohonan diselesaikan sebelum 31 Disember kerana persediaan awal memudahkan urusan.

Penghantaran Borang

Untuk menghantar borang, borang yang telah siap diisi hendaklah dihantar bersama salinan kad pengenalan dan Slip gaji terkini ( bagi pemohon yang menerima gaji sahaja ) ke Jabatan Pembangunan Persekutuan, sekolah-sekolah terpilih, cawangan LHDNM yang berdekatan atau kaunter LHDNM yang disediakan. KLIK SINI untuk melihat senarai tempat menghantar borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M. Diharap Membantu Terima Kasih.

Baca Juga :  Cara dan Kelayakan Permohonan PTPTN
Terima Kasih

Maklumat Menarik Lain :

About fiziesss
Seorang yang tak pernah kenal erti mengalah selagi masih berupaya untuk berusaha, minat untuk membantu setakat mampu. ( Pengguna perlu teliti Syarat dan Terma sebelum menggunakan xpresi , Hak cipta terpelihara, tidak dibenar mengulang cetak dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran bertulis penulis ) Saya dan xpresi.org tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan komen. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*