Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

Menarik :

Sebelum ini, kami telah mengeluarkan contoh resume temuduga terutama bagi membantu mereka yang ingin memohon pekerjaan ataupun menghadiri temuduga. Walaupun demikian, bahan contoh resume berbentuk softcopy telahpun hilang dan tidak dapat dimuat turun. Ramai yang meminta kami berkongsi kembali bahan tersebut. Oleh demikian, kami sekali lagi kongsikan untuk kegunaan calon temuduga atau pemohon pekerjaan.

Baca Juga :  Peperiksaan SPM dan Jadual SPM 2015

Kegunaan resume

  • Resume adalah sesuatu bentuk penyampaian segala butiran penting dalam memperkenalkan diri kepada majikan atau penemuduga
  • Resume juga sebagai satu medium promosi diri untuk mendapatkan sesuatu pekerjaan atau permohonan.
  • Resume juga sebagai pemudahcara untuk sistem permohonan dan penilaian dimana terdapatnya maklumat penting untuk dihubungi.

Oleh demikian, resume perlulah lengkap supaya ia memberikan gambaran yang jelas tentang kebolehan dan faktor penarik dalam memohon pekerjaan atau memohon sesuatu. Kegagalan membuat resume yang menarik dan lengkap mampu sedikit sebanyak memberikan tanggapan negatif dan menggagalkan proses permohonan.

Dibawah kami sediakan resume untuk Ahli Xpresi download/muat turun, ia hanyalah sebagai pemudahcara untuk membantu pelawat kami membuat resume. Bahan yang diberi adalah dalam bentuk Softcopy yang mana ia boleh diedit di Microsoft word.

Baca Juga :  Peperiksaan SPM dan Jadual SPM 2015

Klik dibawah untuk download ;
Update : Sekiranya anda inginkan softcopy lengkap Resume BM di bankpks.com bolehlah hubungi/ sms saya di 0111-3228681 ( yuran keahlian bankpks.com 1 tahun hanya RM 5 ) Anda bebas mendownload resume, ebook dan banyak lagi disana )( Maklumat Lanjut )

 

 

 

Terima Kasih

Menarik Lain

Baca Juga :  Peperiksaan SPM dan Jadual SPM 2015

3 thoughts on “Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

  1. ummi aishah bt badarudin says:

    Asalammmualaikum. Macam mana saya nak download contoh resume yang boleh di edit dalam Microsoft word?

  2. send me contoh resume tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*