Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

Sebelum ini, kami telah mengeluarkan contoh resume temuduga terutama bagi membantu mereka yang ingin memohon pekerjaan ataupun menghadiri temuduga. Walaupun demikian, bahan contoh resume berbentuk softcopy telahpun hilang dan tidak dapat dimuat turun. Ramai yang meminta kami berkongsi kembali bahan tersebut. Oleh demikian, kami sekali lagi kongsikan untuk kegunaan calon temuduga atau pemohon pekerjaan.

Kegunaan resume

  • Resume adalah sesuatu bentuk penyampaian segala butiran penting dalam memperkenalkan diri kepada majikan atau penemuduga
  • Resume juga sebagai satu medium promosi diri untuk mendapatkan sesuatu pekerjaan atau permohonan.
  • Resume juga sebagai pemudahcara untuk sistem permohonan dan penilaian dimana terdapatnya maklumat penting untuk dihubungi.
Baca Juga :  Peperiksaan SPM dan Jadual SPM 2015

Oleh demikian, resume perlulah lengkap supaya ia memberikan gambaran yang jelas tentang kebolehan dan faktor penarik dalam memohon pekerjaan atau memohon sesuatu. Kegagalan membuat resume yang menarik dan lengkap mampu sedikit sebanyak memberikan tanggapan negatif dan menggagalkan proses permohonan.

Dibawah kami sediakan resume untuk Ahli Xpresi download/muat turun, ia hanyalah sebagai pemudahcara untuk membantu pelawat kami membuat resume. Bahan yang diberi adalah dalam bentuk Softcopy yang mana ia boleh diedit di Microsoft word.

Klik dibawah untuk download ;
Update : Kami telah menyediakan tawaran keahlian untuk kemudahan download aneka softcopy bahan resume, ebook, kertas kerja, laporan dan banyak lagi ( Maklumat Lanjut )

Baca Juga :  Peperiksaan SPM dan Jadual SPM 2015

Bagi yang masih belum menjadi ahli fan page kami, silalah LIKE fan page kami untuk menikmati lebih keistimewaan termasuk peraduan dan hadiah menarik. Yang pastinya ia adalah PERCUMA.

 

 

Terima Kasih

Maklumat Menarik Lain :

3 thoughts on “Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

  1. ummi aishah bt badarudin says:

    Asalammmualaikum. Macam mana saya nak download contoh resume yang boleh di edit dalam Microsoft word?

  2. send me contoh resume tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*