Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

Sebelum ini, kami telah mengeluarkan contoh resume temuduga terutama bagi membantu mereka yang ingin memohon pekerjaan ataupun menghadiri temuduga. Walaupun demikian, bahan contoh resume berbentuk softcopy telahpun hilang dan tidak dapat dimuat turun. Ramai yang meminta kami berkongsi kembali bahan tersebut. Oleh demikian, kami sekali lagi kongsikan untuk kegunaan calon temuduga atau pemohon pekerjaan.

Kegunaan resume

 • Resume adalah sesuatu bentuk penyampaian segala butiran penting dalam memperkenalkan diri kepada majikan atau penemuduga
 • Resume juga sebagai satu medium promosi diri untuk mendapatkan sesuatu pekerjaan atau permohonan.
 • Resume juga sebagai pemudahcara untuk sistem permohonan dan penilaian dimana terdapatnya maklumat penting untuk dihubungi.

Oleh demikian, resume perlulah lengkap supaya ia memberikan gambaran yang jelas tentang kebolehan dan faktor penarik dalam memohon pekerjaan atau memohon sesuatu. Kegagalan membuat resume yang menarik dan lengkap mampu sedikit sebanyak memberikan tanggapan negatif dan menggagalkan proses permohonan.

Dibawah kami sediakan resume untuk Ahli Xpresi download/muat turun, ia hanyalah sebagai pemudahcara untuk membantu pelawat kami membuat resume. Bahan yang diberi adalah dalam bentuk Softcopy yang mana ia boleh diedit di Microsoft word.

Klik dibawah untuk download ;

Khas Untuk Ahli Kami, Klik LIKE dibawah untuk Terus Membaca / Muat Turun dan Jadi Rakan Kami ( Percuma )


Untuk pengetahuan, Link download softcopy resume ini hanya boleh dilihat oleh Ahli xpresi kami yang telah LIKE fan page kami, hal ini kerana mulai hari ini kami akan lebih memberikan keistimewaan dan penghargaan kepada Ahli fan page kami serta ahli xpresi kami yang telah lama menyokong kami memeriahkan xpresi ini. Selepas ini masih banyak bahan-bahan penting yang bakal kami kongsikan nanti.

 • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

 • Bagi yang masih belum menjadi ahli fan page kami, silalah LIKE fan page kami untuk menikmati lebih keistimewaan termasuk peraduan dan hadiah menarik. Yang pastinya ia adalah PERCUMA.

  Untuk mendapatkan maklumat tambahan dan lebih lengkap serta banyak contoh softcopy boleh rujuk Panduan Resume Lengkap ( Maklumat Lanjut )

  Panduan Teknik Menjawab Temuduga ( Maklumat Lanjut )

  Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

  ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

  Majalah e- Xpresi


  SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
  Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
  
  KELEBIHAN :
  - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
  - Sim kad Rm 10 Sahaja
  - Tempoh Tamat 28 Bulan
  - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
  - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
  - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
  - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
  - Rangkaian Luas seperti Celcom
  - Syarikat Telco Berdaftar
  - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
  - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
  Maklumat Lanjut

  3 thoughts on “Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

  1. ummi aishah bt badarudin says:

   Asalammmualaikum. Macam mana saya nak download contoh resume yang boleh di edit dalam Microsoft word?

  2. send me contoh resume tq

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

  PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.