Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

Sebelum ini, kami telah mengeluarkan contoh resume temuduga terutama bagi membantu mereka yang ingin memohon pekerjaan ataupun menghadiri temuduga. Walaupun demikian, bahan contoh resume berbentuk softcopy telahpun hilang dan tidak dapat dimuat turun. Ramai yang meminta kami berkongsi kembali bahan tersebut. Oleh demikian, kami sekali lagi kongsikan untuk kegunaan calon temuduga atau pemohon pekerjaan.

Kegunaan resume

  • Resume adalah sesuatu bentuk penyampaian segala butiran penting dalam memperkenalkan diri kepada majikan atau penemuduga
  • Resume juga sebagai satu medium promosi diri untuk mendapatkan sesuatu pekerjaan atau permohonan.
  • Resume juga sebagai pemudahcara untuk sistem permohonan dan penilaian dimana terdapatnya maklumat penting untuk dihubungi.

Oleh demikian, resume perlulah lengkap supaya ia memberikan gambaran yang jelas tentang kebolehan dan faktor penarik dalam memohon pekerjaan atau memohon sesuatu. Kegagalan membuat resume yang menarik dan lengkap mampu sedikit sebanyak memberikan tanggapan negatif dan menggagalkan proses permohonan.

Dibawah kami sediakan resume untuk Ahli Xpresi download/muat turun, ia hanyalah sebagai pemudahcara untuk membantu pelawat kami membuat resume. Bahan yang diberi adalah dalam bentuk Softcopy yang mana ia boleh diedit di Microsoft word.

Klik dibawah untuk download ;

Khas Untuk Ahli Kami, Klik LIKE dibawah untuk Terus Membaca / Muat Turun dan Jadi Rakan Kami ( Percuma )


Untuk pengetahuan, Link download softcopy resume ini hanya boleh dilihat oleh Ahli xpresi kami yang telah LIKE fan page kami, hal ini kerana mulai hari ini kami akan lebih memberikan keistimewaan dan penghargaan kepada Ahli fan page kami serta ahli xpresi kami yang telah lama menyokong kami memeriahkan xpresi ini. Selepas ini masih banyak bahan-bahan penting yang bakal kami kongsikan nanti.

Bagi yang masih belum menjadi ahli fan page kami, silalah LIKE fan page kami untuk menikmati lebih keistimewaan termasuk peraduan dan hadiah menarik. Yang pastinya ia adalah PERCUMA.

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami terus ke email anda, Sila isi alamat email anda dibawah:

Delivered by FeedBurner


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

One thought on “Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

  1. send me contoh resume tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*