Ke Mana Selepas SPM?

Dari rajah undian pelawat xpresi.org di atas menunjukkan keutamaan pilihan melanjutkan pelajaran. Dari rajah jelas menunjukkan matrikulasi merupakan pilihan utama pelawat xpresi iaitu 26%. Manakala persaingan sengit antara pilihan diploma universiti dan juga program asasi universiti iaitu 21 dan 19%.

Menyertai program-program kemahiran yang dianjurkan adalah pilihan yang paling rendah iaitu 6% sahaja. Tingkatan 6 juga menjadi kedua paling rendah iaitu 11% sahaja.

Dari undian jelas menunjukkan pelawat lebih gemar belajar sesuatu yang baru serta ingin melanjutkan pelajaran di universiti.

Diharapkan pelawat xpresi mendapat sesuatu idea untuk membuat pilihan melanjutkan pelajaran.

 

Chat / Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge