Keputusan ke Ijazah dan Permohonan Matrikulasi 2013/2014

Semakan

Untuk pengetahuan umum, keputusan kemasukan ke Universiti menerusi UPU bagi calon lepasan STPM, Matrikulasi/ setaraf yang mana sebelum ini memohon untuk kemasukan ke Ijazah akan boleh disemak tidak lama lagi. Pada bulan julai ini, terdapat beberapa pekara penting yang perlu diambil perhatian oleh lepasan STPM, Matrikulasi/setaraf 2011 serta pelajar SPM 2012 yang ingin memohon matrikulasi .

Keputusan dan permohonan

Bagi calon dibawah maklumat berikut perlu diambil perhatian :

  • Lepasan STPM, matrikulasi/setaraf  2011– Semakan dan keputusan kemasukan ke IPTA bagi pengajian ijazah sarjana muda akan mula boleh disemak pada minggu ke dua Julai 2012.
  • Pemohon ke USM – Semakan pada Pertengahan julai 2012
  • Calon SPM 2012 – Permohonan matrikulasi pengajian 2013/2014 akan dibuka, penjualan no Pin akan dilaksanakan mulai 1 Julai sehingga 10 Julai 2012 menerusi cawangan Bank Simpanan Nasional BSN berdekatan.
Baca Juga :  Permohonan Kolej Vokasional dan SM Teknik 2017

Maklumat yang dinyatakan diatas akan seterusnya di kemaskini apabila tiba masanya nanti, pengetahuan diatas hanyalah bagi memenuhi kehendak pertanyaan pelawat yang kerap bertanya di blog kami ini.

Menarik :

Untuk maklumat lanjut serta pengetahuan lain bekenaan permohonan matrikulasi, boleh merujuk maklumat sebelum ini  Permohonan Matrikulasi KPM 2012 dan Cara Memohon

Baca Juga :  Tarikh Cuti Sekolah 2017 KPM Terkini

Memohon untuk ke Matrikulasi juga merupakan langkah yang bijak serta mendapat pilihan popular pelajar kerana ia memberikan peluang kepada pelajar untuk lebih efisyen dari segi jangkamasa pengajian serta kos pegajian.

 

5 thoughts on “Keputusan ke Ijazah dan Permohonan Matrikulasi 2013/2014

  1. excuse me,blh sy tau bila no.pin utk usm akn dibuka utk program ijazah?tq

  2. Kamal Prodigy says:

    bilakah tarikh penjualan no. pin UPU ?

  3. Maaf. Yang Permohonan matrikulasi pengajian 2013/2014 tu. Tarikh pembelian nombor pin tu bukan sampai 10 Oktober ke ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *