Keputusan Pengambilan Polis 2011/2012 PDRM

Gambar Hiasan dari tengkufaris.com

Bagi pemohon jawatan konstabel lelaki sebelum ini iaitu pada 27 Febuari 2011, Semakan status permohonan sudah mula dikeluarkan dan inanya boleh disemak. Semakan surat temuduga boleh disemak melalui Ibu Pejabat Polis Daerah masing-masig mengikut sepertimana derah alamat surat menyurat sebelum ini calon.

Tarikh Semakan Permohonan Konstabel Lelaki 2011

Untuk tarikh semakan terbahagi kepada dua tarikh iaitu semakan di Semenanjung Malaysia dan Sabah dan Sarawak. Calon perlu membuat semakan bermula pada tarikh yang dinyatakan dibawah:

Semenanjung Malaysia : 20 Febuari 2012 ( Isnin )

Sabah dan Sarawak : 25 Febuari 2012 ( Sabtu )

Calon-calon yang memenuhi syarat-syarat kelayakan akademik / fizikal seperti yang diiklankan akan dipanggil menjalani ujian fizikal / temu duga mulai 4 Mac2012 sehingga 20 April 2012 di pusat-pusat temu duga yang telah ditetapkan.

Untuk maklumat lanjut boleh terus ke Laman Rasmi Polis di Raja Malaysia ( PDRM ) http://www.rmp.gov.my/

 

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami terus ke email anda, Sila isi alamat email anda dibawah:

Delivered by FeedBurner


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

About fiziesss
Seorang yang tak pernah kenal erti mengalah selagi masih berupaya untuk berusaha, minat untuk membantu setakat mampu. ( Pengguna perlu teliti Syarat dan Terma sebelum menggunakan xpresi , Hak cipta terpelihara, tidak dibenar mengulang cetak dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran bertulis penulis ) Saya dan xpresi.org tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan komen. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

5 thoughts on “Keputusan Pengambilan Polis 2011/2012 PDRM

  1. salam…sy calon review fizikal april lalu…sy nk tau status sy..adakah sy kmpom msok sperti kata pgawai smasa wat review fizikal..katanya blm 6 msuk…tp smpai skrang xde brita..bila semak di sso..tiada jwapan..mohon kecerahan

  2. salam boleh saya tahu bilakah akan buka temuduga pengambilan untuk tahun ini??

  3. amirulhafizi says:

    aku semak tak boleh2 pdrm ni asyik blm di kemas kini jer….

  4. mcm mna nak semak keputusan pengambilan PDRM 2012 secara online?melalui SSO ke?tp knp x boleh semak lg..keputusan bkn dh keluar ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

MAKLUMAN : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.