Ketagih rokok bagaimana menghentikannya

3
4

Topik ni memang ramai yang terkena, bagaimana berhenti merokok? Bukan zaman sekarang sahaja masalah ini berlarutan, tetapi ianya bermula pada zaman dahulu lagi. Banyak cara dan pencegahan yang dibuat, tetapi keputusannya masih terus bertambah dan bertambah.

Sayang duit yang banyak dibakar begitu sahaja, paling sayang adalah kesihatan yang semakin terhakis. Jika keluar jalan-jalan pasti hidung ni terbau sesuatu yang pasti kita kenal. Kadang-kadang tu bukan perokok pun tahu sekarang ni jenis apa yang dihisap. Penyakit? Bahaya? Dah banyak dibincangkan tentang penyakit dan bahaya rokok, jika nak dibincangkan pasti panjang artikel hari ini. Jadi, bagaimana kita nak membantu rakan kita berhenti merokok?

Jom undi, semoga rakan kita mendapat idea dari undian dan komen dari kita semua. Saya akan analisis minggu depan. Terima kasih.

Undian ditutup

Sila lihat analisis

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

3 COMMENTS

Apa Komen Anda :