Permohonan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan ( PISMP ) 2013

1
2

KPM

Bagi lepasan SPM yang ingin memohon bidang perguruan, permohonan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan ( PISMP ) 2013 telah dibuka. Permohonan ini adalah bagi pengambilan Jun 2013 dibuka bagi berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk mengikuti program yang ditawarkan.

Nama Program

  • Nama Program : Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP)
  • Jenis Ijazah : Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian
  • Mod Kursus : Sepenuh Masa

Struktur Program

  • Program Persediaan Dua Belas (12) Bulan/Dua (2) Semester
  • Program Ijazah Empat (4) Tahun/Lapan (8) Semester

Cara Memohon PISMP 2013

Permohonan akan dibuka secara online pada 22 Mac 2013 di Laman Rasmi Kementerian Pendidikan dialamat http://www.moe.gov.my  . Tarikh tutup permohonan ialah pada 31 Mac 2013 ( 11.59 Malam )

Baca Juga :  Permohonan Kolej Vokasional dan SM Teknik 2017

Serentak dengan ini juga permohonan untuk mengikuti Program IJazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian bagi Lulusan Unified Examination Certificate ( UEC ) dan Sijil Menengah Agama ( SMA ) atau Sijil Menengah Ugama ( SMU ) ambilan Khas Jun 2013.

Untuk mendapatkan keterangan lanjut kedua-dua permohonan termasuk cara memohon, syarat permohonan. Calon digalakkan untuk merujuk Iklan penuh ( Klik SIni ).

Semoga penantian untuk menjadi pendidik sebelum ini tercapai, semoga Berjaya memohon PISMP 2013.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

1 COMMENT

Apa Komen Anda :