Permohonan Kolej Vokasional dan Sekolah menengah Teknik 2014

Info ini bagi mengingatkan pelajar yang berminat memohon kemasukan ke Kolej Vokasional atau ke Sekolah Menengah Teknik bagi tahun 2014. Permohonan telah dibuka mulai 17 september 2013 ini sehingga 25 Disember 2013.

Update 20/ 10/2014 : Permohonan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2015 ( Maklumat Lanjut )

Syarat Umum :

Untuk permohonan adalah dikhaskan kepada warganegara Malaysia, pelajar tingkatan tiga kini atau tingkatan tiga tahun 2013 yang sihat tubuh badan dan bebas dari penyakit kronik.

Cara Memohon

Untuk membuat permohonan, pemohon perlu ke Laman Rasmi KPM atau ke Aplikasi permohonan Kolej Vokasional – SM Teknik .

Pastikan pemohon cukup syarat yang ditentukan dan memilih mengikut minat sendiri dalam pemohonan yang dibuat.

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

Majalah e- Xpresi


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

12 thoughts on “Permohonan Kolej Vokasional dan Sekolah menengah Teknik 2014

  1. Asri Sulaiman says:

    Permohonan dibuka pada 01 NOVEMBER 2014…
    Harap maklum….

  2. Helo…boleh tak admin send link permohonan sekolah teknik 2015 pada saya bila sudah ada? thanks :)

  3. macam mane nak daftar utk tahun 2015. Tolong laa kabo. Buntu ni. Masuk situ sini sane tadok lake untuk tahun 2015 :'(

  4. Salam..saya juga tercari2 permohonan atas talian utk kemasukan kolej vokasional 2015..Tempoh hari saya ade hubungi kementerian, mereka kata pengarah belum memaklumkan lagi bila kemasukan utk tahun 2015..mintak tolong pihak terlibat emailkan kepada saya jika permohonan kemasukan ke kolej vokasional 2015 telah di buka..terima kasih..

  5. Kalau sudah ada alamat pemohonan, sila hantarkan ke alamat email saya,tolong berkerjasama dengan saya,Kalau saya dapat maklumat,saya akan beritahu kamu orang. OK.

  6. kalau dah ada permohonan untuk kolej vokasional 2015 sila hantai link permohonan pada email saya, terima kasih.

  7. pendaftaran sesi 2015 bila???

  8. Pendaftaran ke kolej vokasional untuk sesi 2015 tak ada ke?Saya tak jumpa pun kat mana2 blog.Yg ada pun untuk tahun 2013/2014.semua yang dah lpas.Saya nak buat pendaftaran secara online.lebih mudah.Harap admin dapat membantu Saya: )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.