Permohonan Program Latihan Dalam Industri Petronas 2012

25
37
Iklan

Satu peluang terbuka kepada lepasan SPM untuk memohon latihan dalam industri petroleum dibawah Petronas menerusi Pusat Latihan Petroleum Training Center ( KTC ). Program yang ditawarkan adalah secara latihan kemahiran sepenuh masa dalam bidang instrumentasi dan kawalan industri selama 2 tahun.

 Syarat Memohon

  • Lulus mata pelajaran Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )
  • Warganegara Malaysia
  • Umur tidak melebihi 25 tahun pada 1 Januari 2012
  • Bujang
  • Lelaki
  • Sihat tubuh badan dan tidak buta warna
Baca Juga :  Diploma Atau Matrikulasi, Mana Satu Pilihan Anda

Untuk memohon bagi pengambilan julai 2012 perlu hantar :

  1. Resume/ Biodata pemohon
  2. Salinan kad pengenalan & sijil/slip keputusan SPM yang disahkan

Dihantar kepada :

PUSAT LATIHAN PETROLEUM KIMANIS

LOT 1, BLOK A, MEMBAKUT JAYA

89728 MEMBAKUT, SABAH

 

Gunakan sampul surat berukuran A$ yang bertulis “ Permohonan KTC “ di sebelah atas kiri sampul surat.

Atau boleh email ke

[email protected]

Sila gunakan “ Petronas KTC “ sebagai tajuk email dan lampirkan dokumen yang diminta diatas dalam format PDF.

Tarikh tutup permohonan : 10 Mei 2012

Untuk maklumat lanjut, anda dinasihatkan melihat Iklan Penuh permohonan Latihan Industri Petroleum Petronas 2012.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Panduan Percuma, Teknik Pendapatan Sampingan 4-5 angka Sebulan 

25 COMMENTS

  1. selamat sejaterah dan salam satu sabah saya ingin bertanya harap pihak tuan dan puan dapat pertimbangankan. pengambilan krusus Petronas traning 2016 adakah sesi baru akan di jalankan untuk pengambilan pelajar-perlajar baru sekiranya pihak tuan membuat pengambilan sesi baru tahun 2016. saya amat hargi atas kerjasama tuan dan pertolongan tuan kepada kami kerana memberi kami peluang untuk berhikmat dan berpeluang untuk belajar. Komen tuan kapada kami amat saya hargi.

    sekian terima kasih

  2. saya ada dapat tawaran belajar kat Ranaco education & training institute dalam bidang offshore engineering.namun tempat belajar jauh dan wang tidak mencukupi,masih adakah tawaran belajar kat KTC,boleh bgi info terkini

  3. 1.adakah asrama serta makan minum pelatih ditanggung sepenuhnya oleh penganjur.
    2.setelah tamat krusus,adakah pelatih akan diserap masuk bekerja di petronas.
    3.tempoh latihan 2 tahun ni setaraf dengan diploma dan macam mana dengan peluang untuk melanjutkan pengajiaan.

  4. saya baru habis belajar dalam bidang occupational safety and health dkt ranaco education and training institute,,blh ka saya minta praktikel..?

  5. halo,,,saya ada diploma dlm keselamatan dan kesihatan pekerjaan…..rasa-rasanya saya boleh apply ka tu sana,,,,,atau boleh pohon kerja kat sana…..bila ada iklan pengambilan untuk thn 2013 punya….

  6. assalamualaikum dan salam sejahtera sy nak tanya ..kalau mcm sy ade sijil skm dalam bidang fablikasi logam.boleh lgi ke sy nak mohon dalam bidang kimpalan..sbk sy amat berminat dalam bidang kimpalan..oil & gas dan umur sy 22 masih ade peluang lg ke untuk sy tingkatkan lg kemahiran dalam bidang kimpalan

  7. bila kh permohonan kemasukan KTC 2013 di keluar kan,sbb sya btl2 berminat dalam bidang industri terutamanya dalam bidang oil and gas.

  8. Ada lgi tak pengambilan utk blan julai 2013 thun dpan?..sa bminat utk msuk..kelayakan yang diminta itu boleh dengan spm sya..

  9. sy ni brmnt dgn smua ni tpi Matematik dgn Bahasa Inggeris sy G tiada cara lain ka mcm mn sy blh msk d Latihan Dalam Industri Petronas ni hrp ada org blh tlg sy?????

Apa Komen Anda :