Permohonan Program Latihan Dalam Industri Petronas 2012

Iklan

Satu peluang terbuka kepada lepasan SPM untuk memohon latihan dalam industri petroleum dibawah Petronas menerusi Pusat Latihan Petroleum Training Center ( KTC ). Program yang ditawarkan adalah secara latihan kemahiran sepenuh masa dalam bidang instrumentasi dan kawalan industri selama 2 tahun.

 Syarat Memohon

  • Lulus mata pelajaran Bahasa Malaysia, Bahasa Inggeris, Matematik dan Sains dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia ( SPM )
  • Warganegara Malaysia
  • Umur tidak melebihi 25 tahun pada 1 Januari 2012
  • Bujang
  • Lelaki
  • Sihat tubuh badan dan tidak buta warna

Untuk memohon bagi pengambilan julai 2012 perlu hantar :

  1. Resume/ Biodata pemohon
  2. Salinan kad pengenalan & sijil/slip keputusan SPM yang disahkan

Dihantar kepada :

PUSAT LATIHAN PETROLEUM KIMANIS

LOT 1, BLOK A, MEMBAKUT JAYA

89728 MEMBAKUT, SABAH

 

Gunakan sampul surat berukuran A$ yang bertulis “ Permohonan KTC “ di sebelah atas kiri sampul surat.

Atau boleh email ke

[email protected]

Sila gunakan “ Petronas KTC “ sebagai tajuk email dan lampirkan dokumen yang diminta diatas dalam format PDF.

Tarikh tutup permohonan : 10 Mei 2012

Untuk maklumat lanjut, anda dinasihatkan melihat Iklan Penuh permohonan Latihan Industri Petroleum Petronas 2012.

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

Majalah e- Xpresi


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

About fiziesss
Seorang yang tak pernah kenal erti mengalah selagi masih berupaya untuk berusaha, minat untuk membantu setakat mampu. ( Pengguna perlu teliti Syarat dan Terma sebelum menggunakan xpresi , Hak cipta terpelihara, tidak dibenar mengulang cetak dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran bertulis penulis ) Saya dan xpresi.org tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan komen. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

23 thoughts on “Permohonan Program Latihan Dalam Industri Petronas 2012

  1. john lennon says:

    bole tanya ? kalau la dapat masuk ktc ne .. ada dpt macam diploma ka ? ijazah ka ? sijil ??

  2. Saya dah apply , macam mana nak tau sama ada saya dapat atau tidak ?

  3. bila keputusan kelayakan keluar rasanya..

  4. 1.adakah asrama serta makan minum pelatih ditanggung sepenuhnya oleh penganjur.
    2.setelah tamat krusus,adakah pelatih akan diserap masuk bekerja di petronas.
    3.tempoh latihan 2 tahun ni setaraf dengan diploma dan macam mana dengan peluang untuk melanjutkan pengajiaan.

  5. MOHD SOBRIE LAMUDIN says:

    Ada sudah dibuka iklan utk intake julai 2013. tarikh tutup permohonan pada 30 April 2013.

  6. florick geoffrey kenson says:

    sa berminat untuk masuk dlam bidang ini..boleh bgi website untuk apply secara online??

  7. saya baru habis belajar dalam bidang occupational safety and health dkt ranaco education and training institute,,blh ka saya minta praktikel..?

  8. wellze selumin says:

    halo,,,saya ada diploma dlm keselamatan dan kesihatan pekerjaan…..rasa-rasanya saya boleh apply ka tu sana,,,,,atau boleh pohon kerja kat sana…..bila ada iklan pengambilan untuk thn 2013 punya….

  9. kalu lpasn dploma bole msuk ka tu? mcm mo try la..hehe

  10. bila tarikh bg 2013??sy btul2x brmnat dlm bdang ni

  11. confirm dapat kerja kah ni?????? saya berminat betul ni….sbb saya kerja d kimanis power plan skrg…..

  12. assalamualaikum dan salam sejahtera sy nak tanya ..kalau mcm sy ade sijil skm dalam bidang fablikasi logam.boleh lgi ke sy nak mohon dalam bidang kimpalan..sbk sy amat berminat dalam bidang kimpalan..oil & gas dan umur sy 22 masih ade peluang lg ke untuk sy tingkatkan lg kemahiran dalam bidang kimpalan

  13. Pengambilan untuk pelajar wanita adakah untuk 2013?

  14. bila kh permohonan kemasukan KTC 2013 di keluar kan,sbb sya btl2 berminat dalam bidang industri terutamanya dalam bidang oil and gas.

  15. mohd adzrie bin masri says:

    Ada lgi tak pengambilan utk blan julai 2013 thun dpan?..sa bminat utk msuk..kelayakan yang diminta itu boleh dengan spm sya..

  16. haluuuu…huhu..pengambilan untk tahun depan bila tu????ada lagi ka??sya btul2 mau mhu msuk ni KTC….I LIKE IT….

  17. bila ada buka lagi atau saya da terlepas mcmn nk apply lg, blh x
    nee your info plzz

  18. azzrin bin juin says:

    sy ni brmnt dgn smua ni tpi Matematik dgn Bahasa Inggeris sy G tiada cara lain ka mcm mn sy blh msk d Latihan Dalam Industri Petronas ni hrp ada org blh tlg sy?????

  19. bila lagi ada pengambilan ni KTC kunu .. ? Hari tu mau apply yg ni tp tidak sempat pula .. sayang oh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.