Permohonan Semak Semula Kertas UPSR 2015

0
1

UPSR akan dikeluarkan, mungkin ada yang ingin membuat semakan semula kertas UPSR 2015. Sebenarnya keputusan yang keluar masih lagi boleh diperbaiki melalui semakan semula sekiranya mempunyai masalah yang mungkin boleh menambah/ mengurangkan markah. Hal semakan semula ini biasanya timbul bila ada calon yang tidak berpuashati atau ingin kertas jawapanya disemak semula.

Semakan semula UPSR ini boleh dibuat dengan menghantar borang permohonan semak semula ke Lembaga Peperiksaan. Untuk membuat semakan perlu menghantar borang dan sedikit kos diperlukan.

Kadar Bayaran

Kadar bayaran untuk semakan semula adalah RM 50 untuk 1 matapelajaran yang ingin disemak semula.

Baca Juga :  Semakan Kemasukan Tingkatan 6 Sesi 2017 / 2018

Bagaimana ingin membuat semakan semula ?

Untuk membuat semakan anda boleh meneliti syarat, cara dan muat turun borang yang disediakan oleh Lembaga Peperiksaan.

Muat Turun Borang ( Klik Sini )

Borang yang disertakan lengkap dengan syarat, bagaimana ingin memohon, penghantaran dan bayaran. Sila teliti maklumat yang diberi sebelum mengisi dan menghantar borang semakan semula. Selain itu perlu diingatkan bahawa permohonan mestilah sampai sebelum 30 hari selepas keputusan UPSR diumumkan. Sekiranya lewat ianya tidak akan dilayan.

Semoga Permohonan semakan semula anda mampu memberikan berita gembira.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

Apa Komen Anda :