Permohonan Tingkatan 1 MRSM 2013 ( mohon.MRSM.edu.my )

Bagi lepasan UPSR, permohonan ke Maktab Rendah Sains MARA MRSM bagi tingkatan 1 telah dibuka. Pengajian akan bermula pada tahun 2013 dan pelajar lepasan UPSR baru-baru ini digalakkan memohon. Maktab Rendah Sains MARA ( MRSM ) merupakan peluang baru kepada pelajar sekolah harian biasa untuk menuntut ilmu dengan persekitaran yang lebih positif serta persaingan yang tinggi bersama pelajar cemerlang lain.

Syarat mohon MRSM

Untuk maklumat syarat memohon ke MRSM tingkatan 1 boleh rujuk iklan penuh yang disertakan. Namun demikian, pastinya syarat masuk ke Tingkatan 1 MRSM pastinya mendapat keputusan 5A dalam UPSR tahun 2012 ini diberikan keutamaan. Hal ini kerana, permohonan pastinya menjadi rebutan semua pelajar yang mendapat 5A dan pastinya ia akan memenuhi kekosongan pengambilan yang ditetapkan.

Permohonan MRSM tingkatan 1

Permohonan telah dibuka mulai 19 november 2012 dan tarikh tutup permohonan adalah pada 4 Disember 2012. Untuk membuat permohonan, boleh dilakukan secara online di :

 • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

 • Login Permohonan MRSM 2013

  Sebelum membuat permohonan, anda digalakkan meneliti Iklan Penuh Permohonan MRSM tingkatan 1 yang disediakan. Sekiranya masih memerlukan rujukan, boleh ke Info Arkib ( permohonan MRSM tingkatan 1 tahun 2012 ) kami untuk mendapatkan gambaran dan rujukan.

  Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

  ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

  Majalah e- Xpresi


  SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
  Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
  
  KELEBIHAN :
  - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
  - Sim kad Rm 10 Sahaja
  - Tempoh Tamat 28 Bulan
  - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
  - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
  - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
  - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
  - Rangkaian Luas seperti Celcom
  - Syarikat Telco Berdaftar
  - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
  - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
  Maklumat Lanjut

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

  PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.