Permohonan Tingkatan 1 MRSM 2013 ( mohon.MRSM.edu.my )

0
75

Bagi lepasan UPSR, permohonan ke Maktab Rendah Sains MARA MRSM bagi tingkatan 1 telah dibuka. Pengajian akan bermula pada tahun 2013 dan pelajar lepasan UPSR baru-baru ini digalakkan memohon. Maktab Rendah Sains MARA ( MRSM ) merupakan peluang baru kepada pelajar sekolah harian biasa untuk menuntut ilmu dengan persekitaran yang lebih positif serta persaingan yang tinggi bersama pelajar cemerlang lain.

Syarat mohon MRSM

Untuk maklumat syarat memohon ke MRSM tingkatan 1 boleh rujuk iklan penuh yang disertakan. Namun demikian, pastinya syarat masuk ke Tingkatan 1 MRSM pastinya mendapat keputusan 5A dalam UPSR tahun 2012 ini diberikan keutamaan. Hal ini kerana, permohonan pastinya menjadi rebutan semua pelajar yang mendapat 5A dan pastinya ia akan memenuhi kekosongan pengambilan yang ditetapkan.

Baca Juga :  Permohonan Kolej Vokasional dan SM Teknik 2017

Permohonan MRSM tingkatan 1

Permohonan telah dibuka mulai 19 november 2012 dan tarikh tutup permohonan adalah pada 4 Disember 2012. Untuk membuat permohonan, boleh dilakukan secara online di :

Login Permohonan MRSM 2013

Sebelum membuat permohonan, anda digalakkan meneliti Iklan Penuh Permohonan MRSM tingkatan 1 yang disediakan. Sekiranya masih memerlukan rujukan, boleh ke Info Arkib ( permohonan MRSM tingkatan 1 tahun 2012 ) kami untuk mendapatkan gambaran dan rujukan.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

Apa Komen Anda :