SAPS NKRA Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah KPM

6
860

sapsnkra

Sistem ini lebih dikenali sebagai SAPS kini juga ditambah sebagai SAPSNKRA, oleh kerana penamaan semula, alamat capaiannya juga berubah kepada ( SAPS ) NKRA sapsnkra.moe.gov.my.

Sistem Analisis Peperiksaan NKRA atau SAPSNKRA merupakan  Sistem berpusat untuk segala penyataan peperiksaan bagi memudahkan proses menyimpan data peperiksaan semasa pelajar serta memudahkan penyemakan oleh pihak atasan ataupun pihak ibu bapa.

Sistem sapsnkra ini meningkatkan akses kepada semua kakitangan pendidikan untuk terus menyimpan data peperiksaan serta memudahkan urusan penilaian peperiksaan serta analisis untuk memperlihatkan kemajuan pelajar dalam pendidikan.

Sistem ini juga direka bagi mengurangkan masalah dalam meminta data peperiksaan sekolah. SAPS ini juga boleh dijadikan penunjuk aras kepada pihak pengurusan melalui analisis TOV ( Take Of Value ), ETR ( Expected Target Result ) dan AR ( Actual Result ).

Baca Juga :  Subjek Diploma Farmasi UITM Mengikut Semester

Bagi yang masih baru dengan sistem SAPS NKRA ini bolehlah merujuk kepada manual pengguna yang disediakan dibawah :

Sistem Analisis Peperiksaan (SAPS) NKRA 

Untuk masuk ke sistem SAPS NKRA ini perlu ke alamat barunya iaitu http://sapsnkra.moe.gov.my atau klik pautan diatas. Jika mengunakan alamat yang lama juga boleh digunakan tetapi ia akan dibawa ke alamat sebenar dalam kiraan 6 saat ketika ingin mengakses. Selamat menjalankan tugas.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

6 COMMENTS

Apa Komen Anda :