Semakan ke Tingkatan 6 Tahun 2012 KPM

KPM

Bagi lepasan SPM 2011 yang layak untuk diterima tingkatan enam, semakan online kemasukan ke tingkatan 6 sudah mula boleh disemak lewat malam ini. Namun demikian, berlaku kesesakan talian dimana kadangkala berlaku error dan ganguan untuk membuat semakan. Bagi yang bermasalah membuat semakan online, boleh juga mencuba altenatif lain dengan menyemak melalui SMS.

Untuk pengetahuan, tawaran tingkatan 6 ini adalah bagi mereka yang layak melepasi tahap yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran KPM.

Semakan online dan SMS tawaran tingkatan 6

Semakan boleh dibuat melalui dua cara iaitu :

1.       Semakan online di laman rasmi KPM Klik Sini ( Kadangkala berlaku error kerana berlaku masalah kesesakan )

2.       Semakan secara SMS dengan menaip MOE <jarak>  T6 <jarak> No kad pengenalan dan hantar ke 15888.

Tarikh pendaftaran Tingkatan 6

Tarikh pendaftran tingkatan 6 bagi tahun 2012 ini masih lagi belum dapat dipastikan dengan tepat, namun demikian maklumat mentah yang kami terima ialah pada 8 Mei 2012.

Diharapkan bagi yang telah berjaya lebih bersedia untuk peluang terakhir yang diberikan untuk menjejak kaki ke universiti kelak, Segala persediaan untuk pendaftaran perlu dibuat serta peluang terakhir kali ini perlulah di gunakan dengan sebaiknya. Semoga suatu hari nanti kejayaan akan menjadi milik bersama.

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

Majalah e- Xpresi


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

5 thoughts on “Semakan ke Tingkatan 6 Tahun 2012 KPM

  1. salam saudara, saya ingin bertanyakan beberapa pertanyaan mengenai kelayakan untuk ke form 6. seya hanya mendapat 3b dan 1c dan selainnya hanya lulus sahaja. adakah saya layak untuk ke f6. jika saya tidak berkelayakan bolehkah saya membuat rayuan. terima kasih kerana sudi membalas permasalahan saya.

  2. nak tnya… aslmkm… saya da check form 6..dan alhmdulillah saya dpt…tp saya x tau di sekolah mana…?? boleh bantu saya..bagaimana untuk mngetahui saya dpt form 6 tersebut di sekolah mana..?? pliizzz… tolong saya

  3. Salam sejahtera cikgu,
    Sy mrupakan pelajar lepasan SPM 2011 dan telah ditawarkan utk memasuki ke tingkatan 6,bolehkah sy menukar skolah? Apakah prosedur2nya? trma ksih.

    • Salam..adie perlu daftar dulu ke sekolah sepatutya..pastu baru buat tukar sekolah macam biasa..tapi kne pastikan sekolah yang nak pergi tu nyatakan untuk terima dan sekolah semasa ingin lepaskan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.