Semakan Keputusan Kemasukan UiTM Lepasan SPM 2012

Logo UiTM

Pagi ini kami ditanya mengenai keputusan ke UiTM oleh pelawat lepasan SPM, rupa-rupanya masih ada yang masih belum ketahui bahawa keputusan ke UiTM lepasan SPM juga boleh disemak online sejak 8 Mei lagi. Oleh demikian, maklumat ringkas hari ini bagi memaklumkan bagi yang belum mengetahui informasi ini bahawa keputusan untuk ke beberapa pengajian di UiTM sudah mula boleh disemak.

Untuk keputusan permohonan-permohonan di UiTM pemohon perlu selalu singgah ke satu laman tetap di UiTM, disana setiap kategori semakan ada dinyatakan, Cuma sekiranya semakan dibuka barulah kategori tersebut mempunyai pautan. Oleh demikian, seperti pesanan kami sebelum ini, selalulah ke laman semakan KLIK SINI untuk sentiasa melihat samaada kategori masing-masing telah dibuka ataupun belum lagi.

Untuk ketika 8 Mei sehingga kini senarai dibawah adalah kategori yang telah dibuka untuk semakan :

Setakat hari ini, itu sahaja yang dibuka,semuanya berkaitan lepasan SPM/ setaraf. Untuk calon STPM ataupun matrikulasi/ setaraf belum lagi dibuka. Semoga maklumat hari ini memberikan sedikit peringatan dan maklumat.

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

Majalah e- Xpresi


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

One thought on “Semakan Keputusan Kemasukan UiTM Lepasan SPM 2012

  1. salam . saya nak tanya mengenai keputusan kamasukan pra diploma . menurut kenyataan di atas keputusan pra diploma telah pun dibuka , namun apabila saya nak cek , saya dapat atau tidak . link menyatakan keputusan pra diploma ” belum buka” kalau boleh saya tahu kenapa? harap pertolongan daripada kamu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.