Semakan Keputusan Kemasukan UiTM Lepasan SPM 2012

Logo UiTM

Pagi ini kami ditanya mengenai keputusan ke UiTM oleh pelawat lepasan SPM, rupa-rupanya masih ada yang masih belum ketahui bahawa keputusan ke UiTM lepasan SPM juga boleh disemak online sejak 8 Mei lagi. Oleh demikian, maklumat ringkas hari ini bagi memaklumkan bagi yang belum mengetahui informasi ini bahawa keputusan untuk ke beberapa pengajian di UiTM sudah mula boleh disemak.

Untuk keputusan permohonan-permohonan di UiTM pemohon perlu selalu singgah ke satu laman tetap di UiTM, disana setiap kategori semakan ada dinyatakan, Cuma sekiranya semakan dibuka barulah kategori tersebut mempunyai pautan. Oleh demikian, seperti pesanan kami sebelum ini, selalulah ke laman semakan KLIK SINI untuk sentiasa melihat samaada kategori masing-masing telah dibuka ataupun belum lagi.

 • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

 • Untuk ketika 8 Mei sehingga kini senarai dibawah adalah kategori yang telah dibuka untuk semakan :

  Setakat hari ini, itu sahaja yang dibuka,semuanya berkaitan lepasan SPM/ setaraf. Untuk calon STPM ataupun matrikulasi/ setaraf belum lagi dibuka. Semoga maklumat hari ini memberikan sedikit peringatan dan maklumat.

  Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

  ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

  Majalah e- Xpresi


  SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
  Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
  
  KELEBIHAN :
  - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
  - Sim kad Rm 10 Sahaja
  - Tempoh Tamat 28 Bulan
  - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
  - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
  - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
  - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
  - Rangkaian Luas seperti Celcom
  - Syarikat Telco Berdaftar
  - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
  - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
  Maklumat Lanjut

  One thought on “Semakan Keputusan Kemasukan UiTM Lepasan SPM 2012

  1. salam . saya nak tanya mengenai keputusan kamasukan pra diploma . menurut kenyataan di atas keputusan pra diploma telah pun dibuka , namun apabila saya nak cek , saya dapat atau tidak . link menyatakan keputusan pra diploma ” belum buka” kalau boleh saya tahu kenapa? harap pertolongan daripada kamu .

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

  PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.