Semakan Keputusan Kemasukan UiTM Lepasan SPM 2012

Logo UiTM

Pagi ini kami ditanya mengenai keputusan ke UiTM oleh pelawat lepasan SPM, rupa-rupanya masih ada yang masih belum ketahui bahawa keputusan ke UiTM lepasan SPM juga boleh disemak online sejak 8 Mei lagi. Oleh demikian, maklumat ringkas hari ini bagi memaklumkan bagi yang belum mengetahui informasi ini bahawa keputusan untuk ke beberapa pengajian di UiTM sudah mula boleh disemak.

Untuk keputusan permohonan-permohonan di UiTM pemohon perlu selalu singgah ke satu laman tetap di UiTM, disana setiap kategori semakan ada dinyatakan, Cuma sekiranya semakan dibuka barulah kategori tersebut mempunyai pautan. Oleh demikian, seperti pesanan kami sebelum ini, selalulah ke laman semakan KLIK SINI untuk sentiasa melihat samaada kategori masing-masing telah dibuka ataupun belum lagi.

Baca Juga :  Permohonan Kolej Vokasional Dan Sekolah Teknik 2016

Untuk ketika 8 Mei sehingga kini senarai dibawah adalah kategori yang telah dibuka untuk semakan :

Setakat hari ini, itu sahaja yang dibuka,semuanya berkaitan lepasan SPM/ setaraf. Untuk calon STPM ataupun matrikulasi/ setaraf belum lagi dibuka. Semoga maklumat hari ini memberikan sedikit peringatan dan maklumat.

Terima Kasih

Baca Juga :  Cara Isi SKT HRMIS dan Panduan Membuat SKT

Maklumat Menarik Lain :

About fiziesss
Seorang yang tak pernah kenal erti mengalah selagi masih berupaya untuk berusaha, minat untuk membantu setakat mampu. ( Pengguna perlu teliti Syarat dan Terma sebelum menggunakan xpresi , Hak cipta terpelihara, tidak dibenar mengulang cetak dengan apa cara sekalipun tanpa kebenaran bertulis penulis ) Saya dan xpresi.org tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan komen. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

One thought on “Semakan Keputusan Kemasukan UiTM Lepasan SPM 2012

  1. salam . saya nak tanya mengenai keputusan kamasukan pra diploma . menurut kenyataan di atas keputusan pra diploma telah pun dibuka , namun apabila saya nak cek , saya dapat atau tidak . link menyatakan keputusan pra diploma ” belum buka” kalau boleh saya tahu kenapa? harap pertolongan daripada kamu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*