Semakan Keputusan UPU Kemasukan Ke IPTA Bagi STPM/Matrikulasi Setaraf – Julai 2011

UPU

Keputusan UPU akan boleh disemak bagi kemasukan ke IPTA untuk calon lepasan STPM, Matrikulasi dan setaraf. Menurut sumber ia mula boleh disemak pada miggu kedua julai atau pada 15 Julai 2011. Semakan boleh dibuat melalui dua cara iaitu melalui semakan online dan juga secara SMS.

Pelajar yang telah mendapat keputusan dijangka akan mendaftarkan diri di institusi pengajian tinggi masing-masing september ini.

Semakan akan dijangka dibuka pada selepas 12 tengahhari. Namun demikian semakan selepas 12 tengahmalam adalah digalakkan supaya masalah sukar mengakses semakan tidak berlaku.

Cara menyemak :

Pelajar boleh melayari laman berikut

Melalui SMS
Taip UPU < jarak > RESULT < jarak >No Kad pengenalan dan hantar ke 15888
contoh : UPU  RESULT  951234036789 hantar ke 15888
Semoga berjaya

Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

Majalah e- Xpresi


PEKERJA DI RUMAH DI PERLUKAN
Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan

Syarat Kelayakan:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan
Panduan Permohonan

2 thoughts on “Semakan Keputusan UPU Kemasukan Ke IPTA Bagi STPM/Matrikulasi Setaraf – Julai 2011

  1. terus sabar says:

    salam. sy lepasan stpm 2010. sy tidak berjaya mendapat tempat di ipta utk pengajian 2011/2012 setelah menyemak keputusan upu baru-baru ini. namun, sy sgt berharap dan berminat untuk menyambung pengajian di peringkat ijazah. jd, sy telah selesai membuat rayuan upu. sy juga tidak mahu terlalu berharap dengan keputusan rayuan itu nanti. pada hari yang sama, sy dapat tahu bahawa uitm membuka permohonan untuk peringkat diploma pd 1-31 julai 2011. soalan sy, bolehkah sy mohon ke uitm dengan menggunakan keputusan spm 2008 sy sedangkan pada masa yg sama, sy buat rayuan upu? tarikh tutup permohonan makin hampir. minta bantuan jawapan secepat mungkin. terima kasih kepada yg sudi membantu.

    • Salam..maaf sy agak lambat reply sebab sy sekarang sedang sibuk..utk masa singkat ni sy tlg jwbkan..harap2 masih sempat..utk pengetahuan ” terus sabar ” utk memohon diploma atau ijazah tidak mempunyai umur yg terhad..bila2 pun boleh mohon..asalkan cukup syarat akademiknya..semoga berjaya..: )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.