Semakan Online Kemasukan ke Kolej Vokasional, SM Teknik dan SM Vokasional 2012

Semakan Kolej Vokasional, SM Teknik & Vokasional 2012

Bagi sebelum ini pemohon yang telah memohon untuk memilih melanjutkan pelajaran ke bidang teknik dan vokasional . Semakan secara online bagi senarai yang berjaya ke Kolej Vokasional. Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional telah dibuka.

Cara membuat semakan Online

Untuk membuat semakan bagi kemasukan 2012 ini perlu:

  • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

    1. Sila ke http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2012/ atau KLIK SINI
    2. Taip No kad pengenalan masing-masing Contoh: 931309035671 ataupun boleh taip angka giliran PMR masing-masing Contoh: AC167A014
    3. Setelah memasukkan no ic ataupun angka giliran ( salah satu ) sila klik butang “ Semakan “ untuk melihat keputusan masing-masing.

    Semoga pemilihan kemahiran sesuatu yang tepat sesuai dengan minat dan kebolehan bagi menggalakkan lagi kecemerlangan hidup. Diharapkan makluman yang disediakan tentang semakan secara online bagi kemasukan ke Kolej Vokasional. Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional tahu 2012 ini dapat membantu.

    Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

    ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

    Majalah e- Xpresi


    SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
    Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
    
    KELEBIHAN :
    - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
    - Sim kad Rm 10 Sahaja
    - Tempoh Tamat 28 Bulan
    - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
    - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
    - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
    - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
    - Rangkaian Luas seperti Celcom
    - Syarikat Telco Berdaftar
    - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
    - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
    Maklumat Lanjut

    37 thoughts on “Semakan Online Kemasukan ke Kolej Vokasional, SM Teknik dan SM Vokasional 2012

    1. Saya Form 3 taun ni .. sama nak brjaya dlm pt3 .. klw boleh nak mohon teknik sungai petani . boleh

    2. saya ingin bertanya tentang keputusan kemasukkan ke kolej vokasional port dickson

    3. danial rifqi says:

      assalamualaikum admin…saya nak tanya..kalau semasa pendaftaran di kolej vokasional ada temuduga tak?

    4. assalamualaikum , saya lepasan pmr 2013 . saya ada mohon smt dan saya dapat 6a3b dalam pmr , macam mana ek nak tahu nama dapat ke tak ? tolong jawab :) , terima kasih

      • walaikumussalam.. untuk ke SMT tu kena tunggu keputusan keluar. keputusan boleh disemak online atau menghubungi tempat memohon. setakat ini belum ada pa2 makluman. Jika ada insyaAllah kami akn cuba usahakan.

    5. nk tnye,,bile pndftran kemasukan untk plajar tingkatan 4 tahun 2014

    6. Sya dpt 3a 5b , & mhon kolej vokasional tpi tk brjaya. Blehkah sya mhon teknik pula?

    7. mcm mne ea nk semak…

    8. muhammad fauzi says:

      mcm mna nk check keputusan nie…plez tlng saya…tanz

    9. ASSALAMUALAIKUM..SYA DH BKA LINK DI ATAS TPI PAGE NOT FOUND..KNAPA YE??

    10. mimie suzilahwatie says:

      Harap2 dpt msuk sklh nie…..sy minat sngt3..

    11. assalamualaikum,, sy dapat 3a tapi saya dapat c english lepas ke sy untuk ke smt.?? tolong jawab.. saya perlukan respon

    12. sye arp permhnan sye dtrime coz sye mnat sngat2

    13. assalamualaikum… saya sangat berharap agar permohonan ke kolej vokasional saya di luluskan.. ini lah satu-satunya harapan untuk saya membantu negara dan keluarga saya.. dan ini juga lah satu-SATU nya yang diminati saya selama ini..

    14. NORAMILIA BINTI ROSLAN says:

      SAYA BERHARAP PERMOHONAN SAYA DITERIMA…

    15. Iman Syazani Bt Razali says:

      bagaiman ye cara-2 msuk ke vokasional

    16. assalamualaikum, kalau bm dan bi sahaja yg C, lepas ke utk ke ”pendidikan teknikal” ? terima kasih

    17. permohonan dah bukak ke belom…….tlg jwb

    18. Macam mane saye nak mohon balik sekolah vokasional , sedangkan hari tu saye dah mohon sekolah vokasional di sg.petani , kedah . tapi nak semak balik tk boleh laa walaupun saye dah tekan link di atas ? terima kasih .

    19. begini bolehkah saya masuk ke sekolah vokasional sedangkan pada tingkatan 3 2011 saya tidak memohon untuk vokasional???
      saya bercadang mahu pergi ke ppd adakah saya akan diterima untuk ke sekolah vokasional?

    20. saya telah memohon dua buah sekolah teknik , satu di klang dan satu lagi di port dickson .. di port dickson saya telah berjaya namun ayah tak benarkan pergi , sekarang saya hanya tunggu reply dari sekola teknik klang sahaja .. dari mana saya bole membuat semakan ? kawan saya cakap bole buat semakan online tapi saya tak jumpe laman web berkaitan

    21. assalammualaikum,,,,,,,macam mane nak buat rayuan ???

    22. ADALAH SAYA TELAH TERLAMBAT UTK MENDAFTARKAN ANAK SAYA LEPASAN UPSR UTK KESEKOLAH Menengah Teknik Dan Kolej Vokasional 2012

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *


    *

    Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

    PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.