Semakan Panggilan Temuduga PISMP Ambilan Jun 2012

Maklumat ringkas ini bagi makluman semakan panggilan temuduga untuk PISMP ambilan Jun 2012 atau dahulu disebut-sebut sebagai maktab dan KPLSPM. Untuk pengetahuan, setiap permohonan ke PISMP kementerian pelajaran perlu terlebih dahulu melalui proses temuduga, ujian kelayakan  sebelum diterima masuk.

Untuk itu, hari ini semakan untuk panggilan temuduga Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian ( PISMP ) ambilan Jun 2012 akan dibuka. Aplikasi semakan paggilan temuduga akan mula dibuka mulai pukul 2 petang 30 April 2012 melalui Portal Rasmi Kementerian Pelajaran http://www.moe.gov.my

 • Terhad : Simkad, Prepaid Panggilan, SMS dan Internet Termurah

 • Semakan Juga boleh dibuat di Aplikasi yang disediakan

  Selamat berjaya pada yang diterima untuk temuduga dan bagi yang tidak berjaya diterima temuduga PISMP 2012 ini mencuba untuk kemasukan melanjutkan pelajaran yang lain.

  Jangan Ketinggalan, dapatkan update terbaru info kami percuma terus ke email anda, Masukkan Alamat email anda dibawah :

  ( Penting : Pendaftaran berjaya jika anda klik link pengesahan yang akan dihantar ke email anda nanti )

  Majalah e- Xpresi


  SIM KAD EKONOMI JIMAT UNTUK PELAJAR DAN PEKERJA HANYA RM 10
  Murah, Laju dan Menjana Pendapatan 
  
  KELEBIHAN :
  - Panggilan, SMS, Internet Termurah dan Laju
  - Sim kad Rm 10 Sahaja
  - Tempoh Tamat 28 Bulan
  - FREE SMS setiap bulan sehingga 1800 sms setahun
  - Boleh Kekal no Asal atau Guna Nombor Baru
  - Sumber Pendapatan Sampingan/ Tetap anda
  - Top Up di mana sahaja Seperti Telco lain
  - Rangkaian Luas seperti Celcom
  - Syarikat Telco Berdaftar
  - Telus dan Tiada cas tersembunyi 
  - Semudah, Beli Sim kad RM 10 > Guna Call, SMS@ Internet > Jika Jimat beritahu kawan anda > Setiap kali Kawan2 Anda top up, anda dapat duit
  Maklumat Lanjut

  3 thoughts on “Semakan Panggilan Temuduga PISMP Ambilan Jun 2012

  1. salam abe fiziesss,mcm mna nk bt pmohonan y k2? sbb xterplih y ptama ;( ..kalu naik f6, lpsn f6 nk mohon mktb bole k? kalu masuk kolej/u bole k nk mohon mktb? anis ad bce ape y abe tlis utk thun lps. tp anis xfham mksd abe kata cnth calon spm 2011 bole bt pmohonan utk thun depan? mksdnny wlpn ssorang tu da blja mna2 lps2 mhon utk mktb thun dpan ats rsult y lepas? harap abe jwb psoalan ni satu psatu biar jelas 😀 terima kasih

   • fiziesss sibuk sejak akhir ini, beginilah.. permohonan kedua tak ada..boleh buat permohonan tahun depan..tapi kne pastikan umur tidak melepasi syarat yang ditetapkan..untuk PISMP lepasan diploma, tingkatan 6 dan seterusnya tidak layak mohon..kalau nak ke pendidikan juga perlu mengambil IJazah Sarjana Muda Pendidikan ..

  2. […] Semakan Panggilan Temuduga PISMP Ambilan Jun 2012 […]

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *


  *

  Makluman : TIDAK semua komen/pertanyaan akan dijawab oleh admin/staff xpresi, Kami sibuk dengan urusan pentadbiran, informasi dan pertanyaan khas lain. Walaubagaimanapun, komen/pertanyaan terpilih sahaja akan kami jawab atau dibuatkan penulisan khas. Kami amat berterima kasih jika anda turut sama menjawab/ berbincang dan membantu rakan lain.

  PERINGATAN: Anda perlu memahami Syarat/ Terma kami dan Anda dilarang untuk memperkatakan tentang politik ataupun mempersenda cara hidup, individu, kaum mahupun agama lain. Bantulah diri, bantulah saudara anda, cintailah kedamaian, tingkatkan iman, bertindaklah dengan bijak serta bermuafakatlah demi kesejahteraan bersama.