Semakan Penempatan Guru PPPS TESL 2012 KPM

0
3
Logo KPM

Maklumat ringkas ini bagi memaklumkan calon guru PPPS TESL untuk semakan penempatan bagi tahu 2012. Semakan Penempatan untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah PPPS bagi subjek opsyen TESL sudah mula boleh disemak bermula 15 febuari 2012.

Semakan ini dibuka bagi calon-calon yang sebelum ini telah menghadiri temuduga serta telahpun lulus temuduga yang dihadiri.

Penempatan untuk bilangan ke 2 tahun 2012 ini adalah bagi memenuhi kekosongan pendidikan Bahasa Inggeris di sekolah-sekolah rendah seluruh negara.

Cara Semak Penempatan TESL 2012 Online

Semakan boleh dibuat secara online melalui Portal rasmi Kementerian pelajaran moe.gov.my.

  1. Semakan Online, sila ke sistem semakan online KLIK SINI
  2. Masukkan no kad pengenalan masing-masing tanpa ( - ) cth : 820404045455
  3. Klik pada butang semak

Menurut KPM, keputusan penempatan adalah muktamad dan tidak boleh ditukar atau membuat rayuan. Bagi yang berjaya, perlu menghubungi jabatan/Bahagian pada bahagian, daerah penempatan untuk mendapatkan maklumat lanjut penempatan.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

Apa Komen Anda :