Soalan Percubaan Sejarah SPM 2016 Mengikut Negeri

0
48

Soalan Percubaan Sejarah SPM 2016
Soalan Percubaan Sejarah SPM 2016

Satu yang menarik untuk dikongsi, Soalan percubaan Sejarah SPM 2016 mengikut negeri di sediakan menerusi online. Latihan membuatkan anda lebih menguasai sesuatu matapelajaran. Oleh demikian, apa salahnya anda mencuba untuk menjawab 10 set soalan percubaan Sejarah untuk SPM ini.

Terdapat 10 set soalan yang disediakan dan menariknya ia mengikut negeri keluarannya di Malaysia. Soalan pula dibuat dalam bentuk online supaya ia lebih berintegrasi dengan pelajar yang menjawab soalannya. Soalan yang dikeluarkan pula dilihat menepati dan tidak mustahil mungkin akan membantu semasa peperiksaan sebenar anda nanti.

Soalan percubaan ini kebiasaanya dirangka untuk memberi anda lebih  persediaan untuk menjawab soalan semasa SPM sebenar nanti. Tambahan ia pula mengikut panel-panel dari negeri-negeri yang tersenarai. Pastinya anda ambil peluang untuk menjawabnya seterusnya sedikit sebanyak dapat membantu meningkatkan prestasi matapelajaran sejarah anda nanti.

Baca Juga :  Cara Isi Borang Keberhasilan PBPPP Guru

10 Set Soalan Percubaan Sejarah SPM 2016 Mengikut Negeri

SET 1 (JOHOR): http://bit.ly/2e3TYdZ

SET 2 (KEDAH): http://bit.ly/2dLZEvk

SET 3 (MELAKA): http://bit.ly/2ecgHni

SET 4 (MRSM)  : http://bit.ly/2e0GwJz

SET 5 (N9) : http://bit.ly/2eq0vUK

SET 6 (PAHANG) : http://bit.ly/2e4P3My

SET 7 (SBP): http://bit.ly/2et2Gqg

SET 8 (TERENGGANU): http://bit.ly/2eETazU

SET 9 (PERAK): http://bit.ly/2eETzCf

SET 10 (KELANTAN): http://bit.ly/2eb2tU

Sumber : Telegram

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

Apa Komen Anda :