Sudahkah Anda Membuat Semakan Ujian Kelayakan Calon Guru?

2
0

KPM

Untuk kali ini kami ingatkan anda untuk sekali lagi bagi mereka yang sebelum ini ada memohon untuk menjadi calon guru. Satu semakan panggilan ujian kelayakan Calon Guru bagi program tajaan KPM ambilan 2014 telah dibuka.

Semakan boleh dibuat di Laman Rasmi Pengambilan Calon guru . Ujian Kelayakan Calon guru ini adalah bagi memastikan pemohon betul-betul layak untuk diterima sebagai seorang guru kelak. Sokongan dari ujian ini meningkatkan lagi pertimbangan untuk diterima menjadi calon guru kelak.

Sebenarnya semakan ini telah mula boleh dibuat 9 April lagi dan dijangka berakhir 18 April 2014. Bagi yang ingin menbuat semakan bolehlah ke Aplikasi Semakan UKCG dan memasukkan no kad pengenalan dan kata laluan di sebelah kiri atas laman web berkenaan. Semoga Berjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

2 COMMENTS

Apa Komen Anda :