Tarikh Keputusan SPM dan STPM 2012/2013

0
1

KPM

Ramai yang bertanya bila keputusan SPM dan STPM akan keluar? Tarikh keputusan SPM dan STPM tahun 2012/2013 ini menjadi tanda tanya selagi belum ada kenyataan rasmi bekenaanya. Pihak kami lebih mengutamakan maklumat sahih berbanding hanya menyebarkan sekadar khabar angin. Oleh demikian dari pihak kami kali ini hanya boleh memberikan tarikh berdasarkan pemberi maklumat kami. Mungkin tersebar di blog-blog tarikh keputusan SPM dan STPM, mungkin ada tarikh yang betul dan ada juga menyimpang. Keputusan SPM dan STPM tahun ini akan keluar berdekatan tarikhnya.

Tarikh Keputusan SPM 2012

Untuk tarikh keputusan SPM, ia akan keluar minggu hadapan. Hal ini kerana menurut pemberi maklumat kami satu Mesyuarat pasca keputusan SPM 2012 akan diadakan pada 17-19 mac 2013 di salah sebuah hotel terkemuka. Oleh demikian, keputusan SPM akan keluar sekitar 20Mac 2013. Tarikh sebenar akan dimaklumkan secara rasmi oleh KPM nanti.

Baca Juga :  Senarai 402 Sekolah Masalah Disiplin dan Dadah

Tarikh Keputusan STPM 2012

Untuk tarikh keputusan STPM 2012 pula juga akan keluar minggu hadapan. Dijangka keputusan akan dikeluarkan pada 18 Mac 2013. Hal ini kerana satu perjumpaan/mesyuarat Penyerahan Keputusan Peperiksaan STPM 2012 kepada Pejabat Pelajaran Daerah PPD masing-masing pada 17 Mac 2013 ini. Oleh demikian, keputusan boleh diambil pada keesokanya. Tarikh sebenar akan dimaklumkan secara rasmi KPM.

Sekiranya tarikh sebenar dikeluarkan nanti pelajar boleh mengambil keputusan di sekolah masing-masing bermula pukul 10 pagi. Selain itu semakan secara SMS juga dibuka pada tarikh keluar keputusan tersebut dengan menaip :

Baca Juga :  Pengambilan Tentera Darat 2017

Semakan SMS SPM

SPM <Nombor KP> <Nombor Giliran> dan hantar ke 15888.

Semakan SMS STPM

STPM jarak RESULT jarak NO. KAD PENGENALAN dan hantar ke 15888

Diharapkan pelajar dapat bersabar dan kesempatan ini jangan lupa untuk terus berdoa dan berbuat baik. Tarikh sebenar akan dikeluarkan sendiri oleh KPM secara rasmi dan pihak kami akan update terkini tarikh muktamad keputusan SPM dan STPM nanti.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Dan

Jika ingin berkongsi Artikel Seperti Di atas..

Sertai Pertandingan Penulisan Kami

Hadiah Terkumpul Sehingga RM 100

Maklumat Lanjut

MENARIK

Aplikasi Pendapatan 50k sebulan, hanya pengguna android dan smartphone sahaja Jana RM60,000 SEBULAN Dengan UBER Tanpa Perlu Membawa Kereta
Terhad 500 org shj : Bacaan digital Xpresi.org, Percuma ( Maklumat Lanjut ) Kekosongan Upah Tugasan Menaip dan Memasukkan data dari Syarikat Terpilih ( Maklumat Lanjut )

Apa Komen Anda :