Temuduga Terbuka Tentera Laut Di Raja Malaysia ( TLDM ) – Jun 2011

Tentera Laut DiRaja Malaysia (TLDM) akan mengadakan temuduga terbuka mulai 4 Mei hingga 6 Jun 2011.

Sila hadir di pusat pemilihan yang tercatat seperti di Jadual Pemilihan. Waktu pendaftaran dibuka mulai pada jam 0830 pagi hingga 1000 pagi,permohonan tidak akan diterima selepas tamat waktu pendaftaran. Pemohon dikehendaki berpakaian sukan, baju ‘T’ berkolar, seluar panjang sukan, berkasut sukan dan berstoking.

Sila lihat Pusat pemilihan dan tarikh temuduga

Menarik :

Baca Juga :  Permohonan Tingkatan 1 Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2018

Tarikh pemilihan:  4 Mei – 6 Jun 2011

Maklumat lanjut http://www.navy.mil.my

9 thoughts on “Temuduga Terbuka Tentera Laut Di Raja Malaysia ( TLDM ) – Jun 2011

 1. MOHAMAD FAIES BIN HASRI says:

  Assalamualaikum..sy faies lepasan spm 2011..Berasal dari Jerteh,Besut, Terengganu.Saya ingin memohon TLDM kerana sangat2 meminati bidang ini dan saya juga berminat untuk menghadiri temuduga sebagai Tentera Laut Di Raja Jika ada sebarang maklumat, sila emelkan kepada saya di faies_epak94@yahoo.com supaya saya dapat mengetahui sebarang maklumat secara terperinci. Kerjasama dari pihak Tuan / Puan amat saya hargai. Terima kasih

 2. Askm.. saya Rohana lepasan SPM 2002, dan berasal dari Kuala Lumpur. Saya ingin memohon TLDM kerana sangat meminati bidang ini,,,, bagaimana cara ingin mengisi borang kemasukkan TLDM?? Saya juga berminat untuk menghadiri temuduga sebagai Tentera Laut Di Raja Malaysia. Jika ada sebarang maklumat, sila emelkan kepada saya di ana19_capri@yahoo.com supaya saya dapat mengetahui sebarang maklumat secara terperinci. Kerjasama dari pihak Tuan / Puan amat saya hargai. Terima kasih.

  Sumber : Temuduga Terbuka Tentera Laut Di Raja Malaysia ( TLDM ) – Jun 2011

  • Wslam, permohonan biasanya dalam bulan 7 hingga bulan 9.. jika ada nanti kami akan cuba sebarkan. Jangan lupa Like fan page kami untuk terima berita2 kami.

 3. MUHAMMAD AFIF BIN ABU BAKAR says:

  Saya ingin memohon TLDM kerana sangat2 meminati bidang ini,,,, bagaimana cara ingin mengisi borang TLDM??

 4. ADAKAH SAYA BOLEH MASUK@TIDAK?????LAGIPUN SAYA MINAT BEKERJA BERUNIRORM MACAM NI

 5. Saya canddy anthonius lepasan SPM 2010, dan berasal dari sabah. Saya berminat untuk menghadiri temuduka sebagai Tentera Laut Di Raja Malaysia. Jika ada sebarang maklumat, sila emelkan kepada saya di canddy_indie@yahoo.com atau secara terus ke talian 016-8411392 supaya saya dapat mengetahui sebarang maklumat secara terperinci. Kerjasama dari pihak Tuan / Puan amat saya hargai. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *