110 Jawatan Kosong SPA9 Untuk Lulusan SPM/SVM

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta membuka jawatan kosong sebagai Pembantu Penilaian W19 boleh didasftar melalui SPA9. Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia di seluruh Semenanjung Malaysia mencari individu dengan ciri keperibadian berikut untuk menyertai Jawatan Kosong SPA9:

 • Kemahiran yang baik
 • Semangat kerja berpasukan
 • kepimpinan
 • Ciri-ciri identiti yang luar biasa
 • Kelayakan profesional yang sesuai untuk jawatan

Maklumat Jawatan Kosong SPA9 :

Tarikh TUTUP: 21 Mac 2021

Lokasi: Putrajaya

Jabatan kerajaan

Kelulusan minimum: Lihat iklan

Status temu janji: kekal / kontrak

Syarat Pelantikan Jawatan Kosong SPA9

110 Jawatan Kosong SPA9 Untuk Lulusan SPM/SVM!

Berikut adalah syarat-syarat pelantikan bagi mereka yang berminat untuk mengisi jawatan kosong ini:

 • Pemohon mestilah warganegara Malaysia dan mesti berumur sekurang-kurangnya 18 tahun pada tarikh akhir iklan pekerjaan
 • Bahasa Melayu (sekurang-kurangnya Gred C) dengan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) / Sijil Vokasional Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; dan
 • Memiliki kepujian dalam mata pelajaran matematik, termasuk peringkat SPM atau mata pelajaran matematik yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan; dan
 • SPM atau kelayakan yang diiktiraf oleh kerajaan, dan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
 • Kerajaan memberikan SPM atau setaraf dengannya, dan SKM tahap 3 atau setaraf dalam bidang berkaitan.
Info Tambahan :  Cara Beli Pin UPU 2024/2025

Cara memohon pekerjaan:

110 Jawatan Kosong SPA9 Untuk Lulusan SPM/SVM!

Semua rakyat Malaysia boleh memohon. Pemohon mesti memenuhi syarat kelayakan yang dinyatakan dalam iklan. Permohonan hendaklah disertakan dengan Resume / CV, maklumat peribadi lengkap, gambar dan dokumen yang diperlukan, seperti salinan kad pengenalan dan sijil akademik.

Permohonan mesti tiba sebelum / pada tarikh akhir. Selepas tarikh ini, permohonan anda tidak akan diterima. Permohonan mesti dihantar dengan cara yang ditentukan dalam iklan kekosongan yang sesuai (lihat iklan).

Nikmati semua keseronokan mencuba, hanya calon yang disenarai pendek yang akan diminta untuk menemu ramah. Klik pada maklumat di bawah ini dan cara memohon senarai jawatan yang lengkap.

Deskripsi Tugas Pembantu Penilaian W19

Bertanggungjawab untuk menerima arahan dan melakukan penilaian harta benda dan pentadbiran, menjalankan latihan dan penyelidikan, dan mendapatkan kelulusan dengan nilai yang melebihi kuasa pelaporannya dan kelulusan lain untuk perkara-perkara yang disebutkan di atas.

Tips memohon SPA9

 1. Pastikan untuk mengisi semua maklumat peribadi yang diperlukan dengan betul dan simpan setelah membuat perubahan.
 2. Masukkan semua peringkat pendidikan yang anda miliki, seperti pmr / spm / diploma / ijazah, dan pastikan kelayakan akademik anda diiktiraf.
 3. Harus diingat bahawa pemegang diploma dibenarkan untuk memohon jawatan SPM / diploma, sementara pemegang ijazah boleh memohon jawatan diploma / ijazah. Sekiranya anda mempunyai ijazah tetapi melamar jawatan SPM, jangan terkejut jika tidak ada yang diambil bekerja sehingga sekarang.
 4. Ketiadaan pengambilan pada masa ini adalah salah satu masalah yang paling diterima, dan sebenarnya ini adalah cara untuk menghilangkan masalah tersebut dan menunjukkan hasil permohonan terbaru anda ke SPA.
Info Tambahan :  mySPP: Cara Daftar dan Jawatan Kosong 2023

Anda hanya perlu menghapus semua aplikasi yang berumur lebih dari 1 tahun, dan kemudian memasukkan semula kedudukan terkini yang disediakan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

 1. Padamkan semua jawatan yang telah anda lamar selama lebih dari 1 tahun² dan masukkan kedudukan terkini yang mereka berikan, pastikan anda mengklik pengesahan pemohon dan mengesahkan permohonan.
 2. Anda boleh mengemukakan 15 permohonan dalam setiap tempoh 1 tahun dan memastikan bahawa jumlah jawatan yang dilamar tidak melebihi 15.
 3. Tidak memenuhi syarat pelantikan. Masalah ini disebabkan oleh ketidakkonsistenan antara jawatan yang anda lamar dan kelayakan anda.
 4. Pastikan tidak ketinggalan kotak dengan simbol *, kerana kesalahan tersebut akan menyebabkan sistem laman web SPA menolak permohonan anda.
 5. Untuk bahagian alamat, disarankan agar anda menggunakan alamat yang selamat. Sebaiknya, ia mempunyai alamat yang mengunci peti surat.

Dalam beberapa kes, pengiriman surat telepon wawancara tidak sepenuhnya bergantung pada calon, kerana alamatnya tidak lengkap, atau penerima tidak memberitahu calon surat wawancara tersebut kepada calon kerana penggunaan alamat orang lain.

 1. Pastikan nombor telefon yang ingin anda panggil adalah nombor telefon bimbit AKTIF anda sendiri. Sekiranya anda jenis yang suka menukar kad SIM, pastikan untuk memperbaruinya di dekat profil anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *