Bahan Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS Baru 2014

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Bahan Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS Baru 2014 1
KPM

Mungkin sebelum ini ada yang mengeluh bekenaan PBS ini, hal ini membuatkan kerajaan cuba menambahbaik PBS sedia ada untuk memberi  kemudahan kepada guru-guru dan pelajar. Untuk penambahbaikan terbaru ini tidak pastilah ia memberikan kebaikan atau kemudahan kerana ia masih baru dan masih belum ada lagi cadangan kerana ia belum dilaksanakan lagi.

Jika dahulu selalu ada sahaja di media masa bekenaan keluhan guru yang terpaksa banyak berkorban dan merumitkan guru dalam melaksanakan dan mengakses sistem online. Untuk kali ini secara sepintas lalu PBS baru ini ada penambahbaikan berdasarkan kelemahan yang terbit sebelum ini. PBS baru ini member kemudahan dengan tidak perlu lagi memasukkan markah secara online yang mana sebelum ini membuatkan guru-guru berjaga malam. Selain itu, fail yang dulunya bertimbun di minima kan. Sejauh mana minima dikurangkan ? sama-sama kita tunggu apabila ia mula dipraktikkan.

Info Tambahan :  6 Kemahiran Hidup Powerful di Kampus Universiti

Bagi yang masih belum faham dengan pembaharuan PBS 2014 ini bolehlah membaca maklumat lanjut di Laman Rasmi KPM Klik Sini. Surat pekeliling juga telah dikeluarkan untuk rujukan pentadbir sekolah. Diharapkan pembaharuan ini banyak memberi kemudahan kepada guru dan meningkatkan lagi motivasi guru untuk mendidik anak didik.

2 thoughts on “Bahan Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS Baru 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *