Bahan Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS Baru 2014

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
KPM

Mungkin sebelum ini ada yang mengeluh bekenaan PBS ini, hal ini membuatkan kerajaan cuba menambahbaik PBS sedia ada untuk memberi  kemudahan kepada guru-guru dan pelajar. Untuk penambahbaikan terbaru ini tidak pastilah ia memberikan kebaikan atau kemudahan kerana ia masih baru dan masih belum ada lagi cadangan kerana ia belum dilaksanakan lagi.

Jika dahulu selalu ada sahaja di media masa bekenaan keluhan guru yang terpaksa banyak berkorban dan merumitkan guru dalam melaksanakan dan mengakses sistem online. Untuk kali ini secara sepintas lalu PBS baru ini ada penambahbaikan berdasarkan kelemahan yang terbit sebelum ini. PBS baru ini member kemudahan dengan tidak perlu lagi memasukkan markah secara online yang mana sebelum ini membuatkan guru-guru berjaga malam. Selain itu, fail yang dulunya bertimbun di minima kan. Sejauh mana minima dikurangkan ? sama-sama kita tunggu apabila ia mula dipraktikkan.

Bagi yang masih belum faham dengan pembaharuan PBS 2014 ini bolehlah membaca maklumat lanjut di Laman Rasmi KPM Klik Sini. Surat pekeliling juga telah dikeluarkan untuk rujukan pentadbir sekolah. Diharapkan pembaharuan ini banyak memberi kemudahan kepada guru dan meningkatkan lagi motivasi guru untuk mendidik anak didik.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

2
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
fiziesssZul Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Zul
Guest
Zul

Maklumat yang baik

fiziesss
Admin

Terima Kasih