Biasiswa Hadiah Latihan Persekutuan dan Sambilan 2022

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah mempelawa permohonan Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan Hadiah Latihan Persekutuan Sambilan (HLPS) bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) bagi tahun 2022.

KPM sukacitanya mengumumkan bahawa permohonan untuk Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) akan diterima mulai 24 Disember 2021!

Hadiah Latihan persekutuan ialah program cuti belajar bagi Pegawai Pendidikan Tinggi (PPPT) dalam kumpulan Pengurusan dan Profesional, Gred 41 dan ke atas, yang memenuhi syarat program.

Bagi Sesi Pengajian Tahun Semester 1 2022/2023, Kementerian Pengajian Tinggi menawarkan penajaan Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dengan pilihan mengambil Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) untuk mengikuti kursus jangka panjang SEPENUH MASA di peringkat Sarjana. dan peringkat Ph.D di Institusi Pengajian Tinggi Awam di negara ini.

Hadiah Latihan Persekutuan dan Sambilan 2022

Tawaran ini hanya untuk Pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional dalam skim perkhidmatan Skim DH Pegawai Pendidikan Tinggi (PPPT) di Politeknik, Kolej Komuniti, dan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).

Kementerian Pengajian Tinggi menaja Pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional dalam skim perkhidmatan Pegawai Pengajian Tinggi (PPPT) di Politeknik, Kolej Komuniti, dan Kementerian Pengajian Tinggi yang mengikuti pengajian SAMBILAN di peringkat Sarjana dan Ph.D di Institusi Awam. Pengajian Tinggi di negara ini di bawah skim Biasiswa Separa (SB) Hadiah Latihan Persekutuan (HLP).

Pada hari yang akan dipilih, pemohon yang mengemukakan permohonan boleh menyemak pautan: https://epenawaran.moe.gov.my

Apakah Hadiah Latihan Persekutuan HLP KPM 2022?

Adakah anda biasa dengan Hadiah Latihan Persekutuan, yang sering dikenali sebagai HLP KPM?

Info Tambahan :  Vaksinasi Kepada Pelajar IPT Yang Masih Belum Divaksin 2021

Pendek kata, ia adalah geran pendidikan berterusan Sarjana dan PhD untuk pelajar gred 41 dan ke atas.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) menawarkan program penajaan Hadiah Latihan Persekutuan untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) untuk melanjutkan pengajian pasca siswazah secara sepenuh masa atau separuh masa di institusi pengajian tinggi terpilih dalam atau luar negara di bidang dan pengkhususan yang telah ditetapkan.

Tawaran penajaan atau kemudahan cuti belajar juga merupakan sejenis ganjaran dan pengiktirafan kepada PPP yang telah menunjukkan prestasi unggul dan kebolehan menyumbang idea baharu, serta kreatif dan inventif dalam bidang yang diminati KPM.

Program HLP ini adalah untuk PPPT gred 41 dan ke atas yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat Sarjana dan Ph.D. peringkat.

Program Cuti Belajar Separuh Gaji (CBSG) Tanpa Biasiswa kini tersedia untuk pegawai dalam kumpulan sokongan.

Hadiah Latihan Persekutuan dan Sambilan 2022

Hadiah Latihan Persekutuan dan Sambilan 2022

Tarikh Serahan Permohonan

Berikut adalah tarikh akhir permohonan HLP KPM 2022:

  • Tarikh tutup permohonan adalah pada 24 Disember 2021.
  • Tarikh tutup permohonan adalah pada 21 Januari 2022.
  • April 2022 adalah tarikh temuduga.

Faedah Program Cuti Belajar / Tajaan KPM Berikut adalah beberapa faedah Program Cuti Belajar/Tajaan yang diberikan setiap tahun:

Hadiah Latihan Persekutuan Sambilan/Sambilan (HLPS); Program Sarjana Kaunseling (Penyalahgunaan Dadah) [SPADA]; Hadiah Latihan Persekutuan untuk Program Khas Menyokong Revolusi Perindustrian (IR) 4.0. [IR 4.0]; dan Cuti Belajar Bergaji Penuh Tanpa Biasiswa (CBBP DB) (CBBP TB).

Info Tambahan :  Pembelajaran Program Matrikulasi Semester 1 Sesi 2021/ 2022

Hadiah Latihan Persekutuan dan Sambilan 2022

Cara Memohon

Pemohon yang berminat hendaklah memohon sepenuhnya secara dalam talian di https://epenawaran.moe.gov.my atau melalui laman rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (pergi ke Pautan Pantas> Permohonan/Semakan Terbuka).

Hadiah Latihan Persekutuan (HLP)

Untuk Semester 1 Sesi Pengajian 2022/2023, menawarkan penajaan program Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dengan keupayaan Cuti Belajar Bergaji Penuh (CBBP) untuk belajar kursus jangka panjang SEPENUH MASA di peringkat Sarjana dan Ph.D di Institusi Tinggi Awam Pembelajaran dalam Negara.

Tawaran ini hanya untuk Pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional dalam skim perkhidmatan Skim DH Pegawai Pendidikan Tinggi (PPPT) di Politeknik, Kolej Komuniti, dan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) di Politeknik, Kolej Komuniti, dan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT).

Disiplin berikut disediakan berdasarkan anggaran keperluan Bahagian Kompetensi dan Pembangunan Kerjaya, Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti:

  1. Peringkat Sarjana
  2. Peringkat Ph.D

Hadiah Latihan Persekutuan Separa Biasiswa (HLPSB)

Menawarkan biasiswa separa (SB) di bawah Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) kepada Pegawai Kumpulan Pengurusan dan Profesional dalam skim perkhidmatan Pegawai Pendidikan Tinggi (PPPT) di Politeknik, Kolej Komuniti, dan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) yang sedang belajar SAMBILAN di peringkat Sarjana dan Ph.D di Institusi Pengajian Tinggi Awam di negara ini.

Disiplin berikut disediakan berdasarkan anggaran keperluan Bahagian Kompetensi dan Pembangunan Kerjaya, Jabatan Pendidikan Politeknik dan Kolej Komuniti:

  1. Peringkat Sarjana
  2. Peringkat Ph.D
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments