Bidang Sains Komputer

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Komputer penting masa kini

Tahukah anda, bidang sains komputer ini merupakan bidang yang tidak kurang pentingnya kini? Bidang ini banyak membantu dalam pembangunan negara serta kemajuan negara terutama aspek teknologi komputer.

Bidang ini ditawarkan dalam kelulusan sijil, diploma, ijazah sarjana muda, ijazah sarjana dan juga doktor falsafah. Sekiranya anda mengambil bidang ini, anda boleh untuk menyambung pengajian ke peringkat lebih tinggi dalam bidang Pembangunan Manusia, Pengurusan perniagaan, Teknologi maklumat, Finance and Banking dan sebagainya.

Peluang kerja dalam bidang ini termasuk Juruanalisa sistem, Pengaturcara Komputer, Pegawai Sitem Maklumat, Pentadbir web, Pegawai sektor kerajaan, pensyarah bidang teknologi maklumat, juruteknik komputer, Pengaturcara, pentadbir pengkalan data dan sebagainya.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 years ago

[…] Sains Komputer ( UTM Johor […]

zeera
zeera
Guest
4 years ago

kalau ambil bidang sains komputer, boleh jadi ahli forensik tak? and kalau boleh, dalam bahagian apa eh?

mahu tahu
mahu tahu
Guest
4 years ago

saya bercadang nak apply dekat ump .. rase2 besar tak peluang nk dapat kerja dalam course ni? lagi satu dalam course ni kerjaya apa yg paling popular?

dark sky........
Guest
6 years ago

Antara bidang masscom dan bidang bisness study…mana lg elok n cepat dpat keja……mohon pencerahan

nurul
nurul
Guest
8 years ago

saya lepasan matrikulasi dan bakal sambung ijazah dalam bidang s.c keselamatan rangkaian komputer..agak excited dpt 1st choice tapi bila search google tntg kos neh.rasa down jugak..sbb banyak respond kos neh susah nak keje..n diorang cakap pompuan lagi susah sbb agak mncabar kos neh..betul ke ?

Helmi
Helmi
Guest
8 years ago

mintak pendapat… banyak tak peluang pekerjaan dalam bidang ni di malaysia???… minat tu ada….

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x