Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
PLKN

Info ringkas ini untuk kegunaan masa akan datang iaitu bagi pelajar yang ingin bertukar tempat, kem atau kumpulan PLKN. Ada pelawat yang bertanya tentang borang ini diharap ia dapat membantu sedikit sebanyak.

Bagi yang rasakan tempat yang ditetapkan terlalu jauh atau menyukarkan diri, Permohonan pertukaran tempat dan kumpulan PLKN boleh dibuat. Walaubagaimanapun, setiap pertukaran hendaklah mempunyai sebab yang bersesuaian dan ianya perlu dinyatakan dalam borang permohonan nanti.

Bagi yang ingin dapatkan borang permohonan ini boleh muat turun/dapatkan dialamat dibawah :

http://www.khidmatnegara.gov.my atau KLIK SINI

Borang tersebut yang lengkap diisi boleh dihantar ke :

Cawangan Pemilihan, Penempatan Dan Rekod

Bahagian Pengurusan Pelatih

Jabatan Latihan Khidmat Negara

Kementerian Pertahanan Malaysia

Aras 2-5, Bangunan Zetro, Jalan 9/27C, Seksyen 5

Wangsa Maju, 53300, Kuala Lumpur

Tel: 03-4027 4124/4123/4246/4131/4132

Fax: 03-4027 4333

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nooreilyana Fitrah Binti Ismail
Nooreilyana Fitrah Binti Ismail
Guest
3 years ago

assalammulaikum saya memohon tukar kumpulan dari kumpulan 2 ke kumpulan 3 kerana saya tak dapat apa-apa surat yang saya dapat PLKN..Saya dapat tahu pun sebab buka online PLKN…Saya harap pihak tuan dapat membantu saya…Terima Kasih

darmminimarimuthu
Guest
3 years ago

saya nak buat rayuan plkn tukar kumpulan Dan tempat ke kumpulan 2 ,siri 14/2017.tempat asal saya perlis .,kumpulan3 .,saya tidak suka perlis.Dan ada kawan ramai disana sebab itu saya tidak suka dan saya tak pernah pergi langkawi .saya harap anda tolong untuk tukaran ….

darmmini
Guest
3 years ago

Saya nak Buat rayuan ke kumpulan 2 14/2017 saya tidak mahu kumpulan 3.

Tengku ahmad syakir
Tengku ahmad syakir
Guest
Reply to  darmmini
3 years ago

Awak org mne?

Tivenraj a/l Narayanan
Tivenraj a/l Narayanan
Guest
5 years ago

mau tukar tempat

winnie ko
winnie ko
Guest
5 years ago

Salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan dan mrnulis surat untuk masuk kumpulan1? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3? Sila beri penerangan yang selanjutnya. Terima kasih

syuhada
syuhada
Guest
Reply to  winnie ko
5 years ago

Assalamualaikum saya ingin membuat rayuan untuk masuk ke kumpulan 1 pada siri12/2014,.kerana saya diberitahu mungkin masuk ke kumpulan 2 atau 3.kerana terdapat masalah keluarga dan dan tawaran belajar pada awal bulan 3/2015

Jason
Jason
Guest
5 years ago

Saya ingin menukarkan dari kumpulan 2 ke kumpulan 1, bolehkah saya memohon melalui email?

Winson Lim
Winson Lim
Guest
5 years ago

Salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan dan mrnulis surat untuk masuk kumpulan1? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3? Sila beri penerangan yang selanjutnya. Terima kasih

Ng Kui choo
Ng Kui choo
Guest
5 years ago

salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan1 pada siri 12/2014? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3, boleh saya panggil ibubapa saya pergi ke wangsa maju untuk menukar kumpulan sebab college saya start April 1st 2015 Terima kasih.

Sumber : Borang Tukar Kem/Tempat/Kumpulan PLKN

Chen ILin
Chen ILin
Guest
5 years ago

Salam sejahtera , saya ingin mendapatkan permohonan pertukaran kumpulan . tak tau boleh tak hantar borang kepada email saya ? terima kasih arh 🙂

apis
apis
Guest
6 years ago

markah plkn koko berapa

HASNIDAH BINTI ASBIN
HASNIDAH BINTI ASBIN
Guest
6 years ago

saya hasnidah ingin berpindah ke sabah kerana tiada keluarga terdekat di kuala lumpur dan saya fobia naik kapal terbang .saya berharap sangat d terimah merayu saya ini .

ainun mardiah
ainun mardiah
Guest
6 years ago

assalamualaikum, sy ingin buat penukaran penempatan plkn saya .. saya dapat panggilan ke-2 di sabahh. sabah terlalu jauh buat saya. mungkin ini kali pertama saya berjauhan bersama keluarga. jadi ia agak sukar. saya anak sulung dari 5beradik . keluarga saya pon tak berapa mampu. maybe time melawat mungkin famili saya tak akan melawat saya kerna plkn saya di sabah. rumah saya area kL. saya ingin sanggat pergi. kerna mahu timpa pengalaman tapi masalahnya ia terlalu sukar dan jarak yg agak jauh. harap penukaran selain sabah dan sarawak.

christopher
Guest
6 years ago

salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan1 pada siri 11/2014? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3, dan bagaimana untuk memohon untuk penempatan di kem Shan Sui Tawau, Sabah? Terima kasih.

Yap Ming Hao
Yap Ming Hao
Guest
Reply to  christopher
6 years ago

salam sejahtera, bagaimana nak buat rayuan untuk masuk kumpulan2 pada siri 11/2014 ?? sebab saya diberitahu mungkin masuk kumpulan 2 atau 3. Terima kasih.

Pavitra Anandarao
Pavitra Anandarao
Guest
6 years ago

Salam Sejahtera.. saya tidak dapat buka link ”pencarian ke sini” ..
Terima Kasih

loh kooi ying
loh kooi ying
Guest
6 years ago

saya hendak membuat rayuan ke kumpulan 1 siri 11/2014. sebab saya rasa saya sukar untuk mengikuti kem tersebut pada kumpulan 2 atau 3..

khairul
khairul
Guest
7 years ago

Assalamualikum nak mintak tolong macam mana nk tuka kumpulan dari kumpulan 3 ke kumpulan 2, sebab saya semakin sukar untuk mengikuti program tersebut

samad
samad
Guest
8 years ago

admin , apa 3 alasan yang boleh digunakan untuk menukar penempatan kem PLKN 2012 siri 2 ?? saya dapat dekat Sarawak and saya tak nak la Sarawak and Sabah , saya nak tempat lain selain sabah dan sarawak je , tak kisah la dekat mana pun janji bukan dua tempat tu , apa 3 alasan yang bernas yang patut saya guna ? tolong yee admin

QStaff1
Editor
Reply to  samad
8 years ago

Hehe.. sy tak tahu apa masalah yg dialami oleh samad..sy xdapat nak tlg suggest kat samad.. tapi biasanya ada yang mengalami maslah kesihatan, kewangan, ibu bapa..

hafiz
Guest
Reply to  QStaff1
8 years ago

salam , admin . . ada tak link yang lain untuk memohon borang tersebut . ?? sebab saya tidak dapat membuka link diatas. .

QStaff1
Editor
Reply to  hafiz
8 years ago

salam.. nanti kami cuba cari kembali..terima kasih sebab respon.

siti norhayu
siti norhayu
Guest
Reply to  QStaff1
6 years ago

salam.saya ada adik perempuan mengikuti program plkn kumpulan 1 siri 11 2014.masalah saya adalah ,saya nak tukar tempat kem penempatan adik saya,,saya nak tukar kem adik saya ke sarawak..tolong bantu saya.pada masa yang sama,pihak saya cuba menelefon jkln berkali- kali tapi tidak berhasil

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x