Cara Berkesan Menghindar Maksiat

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Cara Berkesan Menghindar Maksiat 1

Secara ringkasnya, seperti yang dijangka mengambil langkah tidak memakai pakaian yang menjolok mata dan seksi merupakan pendapat yang disokong dan diundi hampir 38 % pelawat xpresi.org dalam mengelakkan maksiat . Manakala pencegahan kedua yang disokong oleh pembaca xpresi ialah Jauhi dari keluar berdua.  Faktor ini lebih kuat dari jauhi keluar di tempat sunyi mungkin kerana maksiat tidak mungkin juga berlaku sekiranya hanya berseorangan di tempat sunyi. Oleh itu dengan undian 23% menunjukkan keluar berdua boleh menggalakkan perbuatan maksiat. Faktor belajar seni mempertahankan diri merupakan cara mengelak yang tidak berkesan iaitu 5% sahaja kerana mungkin musuh lebih bersedia ataupun menggunakan strategi tertentu untuk perangkap mangsa. Hal ini ditambah lagi dengan penggunaan senjata yang merbahaya dan canggih.

Kesimpulannya, wanita seharusnya berjaga-jaga dengan pakaian. Pendedahan badan boleh menggalakkan maksiat dan juga menaikkan nafsu pasangan sehingga mengundang maksiat yang sangat dilarang.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
hamzah
hamzah
Guest
10 years ago

memang betol, wanita seksi punca maksiat… sebnarnya, nafsu lelaki hnyalah stu sahaja daripada sembilan iaitulah nafsu terhadap wanita… jadi jika mereka pkai seksi, seolah olah sedang mengacu ikan yang segar kepada kucing yang sedang lapar…. jadi tak hairanlah kalau jenayah rogol berleluasa…

wanita-sebenarnya-suka-di-rogol
http://fokussemasa.blogspot.com/2012/04/wanita-sebenarnya-suka-di-rogol.html