Cara Berkesan Menghindar Maksiat

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Secara ringkasnya, seperti yang dijangka mengambil langkah tidak memakai pakaian yang menjolok mata dan seksi merupakan pendapat yang disokong dan diundi hampir 38 % pelawat xpresi.org dalam mengelakkan maksiat . Manakala pencegahan kedua yang disokong oleh pembaca xpresi ialah Jauhi dari keluar berdua.  Faktor ini lebih kuat dari jauhi keluar di tempat sunyi mungkin kerana maksiat tidak mungkin juga berlaku sekiranya hanya berseorangan di tempat sunyi. Oleh itu dengan undian 23% menunjukkan keluar berdua boleh menggalakkan perbuatan maksiat. Faktor belajar seni mempertahankan diri merupakan cara mengelak yang tidak berkesan iaitu 5% sahaja kerana mungkin musuh lebih bersedia ataupun menggunakan strategi tertentu untuk perangkap mangsa. Hal ini ditambah lagi dengan penggunaan senjata yang merbahaya dan canggih.

Kesimpulannya, wanita seharusnya berjaga-jaga dengan pakaian. Pendedahan badan boleh menggalakkan maksiat dan juga menaikkan nafsu pasangan sehingga mengundang maksiat yang sangat dilarang.

 

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here