Cara Dapatkan Borang ( BR1M ) Bantuan RM500 Online

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Untuk beberapa hari lepas ramai cuba mendapatkan borang permohonan Bantuan Rakyat 1 Malayisa ( BR1M ). Saya menerima pertanyaan yang ramai tentang kesukaran mendapatkannya secara online kerana kadangkala berlaku kesibukan talian. Oleh demikian, untuk membantu mereka yang masih lagi belum mendapatkannya bolehlah muat turun disini.

Cara Dapatkan Borang Bantuan RM500

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan borang BR1M ini, sebenarnya terdapat kaunter sementara yang dibuka di tempat2 terpilih disekitar tempat masing-masing dibuka pada waktu pejabat. Sila lihat ( Senarai Tempat Mengambil Borang BR1M ) untuk mendapatkan borang secara offline.

Info Tambahan :  Pengalaman Belajar Luar Negara: 6 Kelebihan dan Kekangan

Selain itu juga, pengunjung boleh mengambil secara online iaitu dengan download/ muat turun di Portal Rasmi Kementerian Kewangan Malaysia ( Klik Sini Untuk Download Borang )

Atau,

Jika berlaku kesibukan talian disana, boleh juga download Borang BR1M Bantuan RM500 di link yang saya sediakan ( KLIK SINI UNTUK DOWNLOAD BORANG BR1M )

Tempoh permohonan

Rasanya sekarang masih belum terlambat kerana permohonan dibuka sebulan iaitu kira-kira tamat pada 31 Disember 2011 ataupun 10 Januari 2012, tapi ada baiknya segala permohonan diselesaikan sebelum 31 Disember kerana persediaan awal memudahkan urusan.

Penghantaran Borang

Untuk menghantar borang, borang yang telah siap diisi hendaklah dihantar bersama salinan kad pengenalan dan Slip gaji terkini ( bagi pemohon yang menerima gaji sahaja ) ke Jabatan Pembangunan Persekutuan, sekolah-sekolah terpilih, cawangan LHDNM yang berdekatan atau kaunter LHDNM yang disediakan. KLIK SINI untuk melihat senarai tempat menghantar borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia BR1M. Diharap Membantu Terima Kasih.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top