Cara Print Slip Permohonan dan Semakan UPU 2015

13
37

Ramai juga yang bertanya bagaimana untuk print slip permohonan upu, cara print sebenarnya telah diterangkan oleh pihak UPU, menurut fb rasmi UPU untuk print slip permohonan andalah seperti berikut :

Cara Print Slip Permohonan UPU

1) Sila ke Portal Rasmi UPU http://upu.moe.gov.my/web/pendaratan.php

Langkah 1

2) Sila tentukan Jenis Permohonan & Program Pengajian.

Langkah 2

3) Klik Slip Permohonan (Semakan) untuk membuat cetakan slip permohonan & semakan

Lngakah 3

4) Sila isi ruangan yang tertera

Langkah 4

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Panduan Percuma, Teknik Pendapatan Sampingan 4-5 angka Sebulan 

13 COMMENTS

  1. saya zarith najihah pelajar lepasan spm 2015,saya mohon jasa baik tuan/puan untuk memberitahu cara car untuk print borang permohonan upu,kerana saya tidak tahu cara cara untuk print borang tersebut. saya mohon pihak tuan puan dapat membantu saya,sekian terima kasih.

  2. assalamualaikum, saya pelajar lepasan spm 2015. saya dah isi segala permohonan and dah klik sah dan hantar tapi saya terlupa nak print slip permohonan. so mcm mana nak print slip itu ye?

  3. salam sejahtera.. saya lupa mencetak borang permohonan sebagai bukti permohonan..macam mana saya dapat mencetak sekarang?

      • tak print tak apa asalkan permohonan dah ada dalam sistem, check smula guna email. Btw, kalau x print susah juga cuz nnti masa online kali kedua upu tu akan jadi kosong smula bererti adik susah nk ingat apa yg dh diisi masa online kali pertama. got it?

Apa Komen Anda :