Cara Print Slip Permohonan dan Semakan UPU 2015

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Ramai juga yang bertanya bagaimana untuk print slip permohonan upu, cara print sebenarnya telah diterangkan oleh pihak UPU, menurut fb rasmi UPU untuk print slip permohonan andalah seperti berikut :

Cara Print Slip Permohonan UPU

1) Sila ke Portal Rasmi UPU http://upu.moe.gov.my/web/pendaratan.php

Langkah 1

2) Sila tentukan Jenis Permohonan & Program Pengajian.

Langkah 2

3) Klik Slip Permohonan (Semakan) untuk membuat cetakan slip permohonan & semakan

Lngakah 3

4) Sila isi ruangan yang tertera

Langkah 4

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Azhan
Azhan
Guest
3 years ago

Salam saya tk print slip dan saya check email tk dak butiran ttg upu? Macamna ya?

hermes
hermes
Guest
3 years ago

saya lupa print slip….apa yang harus saya lakukan??

huzaifah
huzaifah
Guest
3 years ago

Kenape slip permohonan saya tidak terpapar pd screen ? dah try referesh bnyk kali tapi teteap jgk blank

Zarith Najiha Maleq
Zarith Najiha Maleq
Guest
4 years ago

saya zarith najihah pelajar lepasan spm 2015,saya mohon jasa baik tuan/puan untuk memberitahu cara car untuk print borang permohonan upu,kerana saya tidak tahu cara cara untuk print borang tersebut. saya mohon pihak tuan puan dapat membantu saya,sekian terima kasih.

Ena
Ena
Guest
4 years ago

Assalamualaikum. Saya terlupa nak mencetak slip permohonan tu ? Apa yang harus saya lakukan??

bong
bong
Guest
4 years ago

assalamualaikum, saya pelajar lepasan spm 2015. saya dah isi segala permohonan and dah klik sah dan hantar tapi saya terlupa nak print slip permohonan. so mcm mana nak print slip itu ye?

noor atikah bt amrinn
noor atikah bt amrinn
Guest
4 years ago

terlupa lah nk print slip permohanan upu ..sedangkan tarikh dah ditutup..macam mana ??

Nur Farhana
Nur Farhana
Guest
4 years ago

saya lupa nak print slip, so macam mane ?

Nur Farhana
Nur Farhana
Guest
4 years ago

saya lupa nak print slip permohonan dan tarikh pon dah tutup, so macam mane ?

Y
Y
Guest
5 years ago

salam sejahtera.. saya lupa mencetak borang permohonan sebagai bukti permohonan..macam mana saya dapat mencetak sekarang?

alwani
alwani
Guest
Reply to  Y
4 years ago

salam.. saya pun lupa nak print slip.. what do I do?

adib
adib
Guest
Reply to  alwani
4 years ago

tak print tak apa asalkan permohonan dah ada dalam sistem, check smula guna email. Btw, kalau x print susah juga cuz nnti masa online kali kedua upu tu akan jadi kosong smula bererti adik susah nk ingat apa yg dh diisi masa online kali pertama. got it?

nani
nani
Guest
Reply to  adib
4 years ago

serius lah kali kedua tu akan kosong sebab saya punya tak kosong pun. masih lengkap. ke saya ada buat salah?

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x