Cara Print Slip Permohonan dan Semakan UPU 2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Ramai juga yang bertanya bagaimana untuk print slip permohonan upu, cara print sebenarnya telah diterangkan oleh pihak UPU, menurut fb rasmi UPU untuk print slip permohonan andalah seperti berikut :

Cara Print Slip Permohonan UPU

1) Sila ke Portal Rasmi UPU http://upu.moe.gov.my/web/pendaratan.php

Langkah 1

2) Sila tentukan Jenis Permohonan & Program Pengajian.

Langkah 2

3) Klik Slip Permohonan (Semakan) untuk membuat cetakan slip permohonan & semakan

Lngakah 3

4) Sila isi ruangan yang tertera

Langkah 4

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

13
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
AzhanhermeshuzaifahZarith Najiha MaleqEna Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Azhan
Guest
Azhan

Salam saya tk print slip dan saya check email tk dak butiran ttg upu? Macamna ya?

hermes
Guest
hermes

saya lupa print slip….apa yang harus saya lakukan??

huzaifah
Guest
huzaifah

Kenape slip permohonan saya tidak terpapar pd screen ? dah try referesh bnyk kali tapi teteap jgk blank

Zarith Najiha Maleq
Guest
Zarith Najiha Maleq

saya zarith najihah pelajar lepasan spm 2015,saya mohon jasa baik tuan/puan untuk memberitahu cara car untuk print borang permohonan upu,kerana saya tidak tahu cara cara untuk print borang tersebut. saya mohon pihak tuan puan dapat membantu saya,sekian terima kasih.

Ena
Guest
Ena

Assalamualaikum. Saya terlupa nak mencetak slip permohonan tu ? Apa yang harus saya lakukan??

bong
Guest
bong

assalamualaikum, saya pelajar lepasan spm 2015. saya dah isi segala permohonan and dah klik sah dan hantar tapi saya terlupa nak print slip permohonan. so mcm mana nak print slip itu ye?

noor atikah bt amrinn
Guest
noor atikah bt amrinn

terlupa lah nk print slip permohanan upu ..sedangkan tarikh dah ditutup..macam mana ??

Nur Farhana
Guest
Nur Farhana

saya lupa nak print slip, so macam mane ?

Nur Farhana
Guest
Nur Farhana

saya lupa nak print slip permohonan dan tarikh pon dah tutup, so macam mane ?

Y
Guest
Y

salam sejahtera.. saya lupa mencetak borang permohonan sebagai bukti permohonan..macam mana saya dapat mencetak sekarang?

alwani
Guest
alwani

salam.. saya pun lupa nak print slip.. what do I do?

adib
Guest
adib

tak print tak apa asalkan permohonan dah ada dalam sistem, check smula guna email. Btw, kalau x print susah juga cuz nnti masa online kali kedua upu tu akan jadi kosong smula bererti adik susah nk ingat apa yg dh diisi masa online kali pertama. got it?

nani
Guest
nani

serius lah kali kedua tu akan kosong sebab saya punya tak kosong pun. masih lengkap. ke saya ada buat salah?