Category: Info

Membantu Dengan Berkongsi Pengalaman Kerjaya

Dalam kehidupan ini tak lari dari menyimpan cita-cita, mungkin selalu kita zahirkan apa yang ingin kita kerja suatu hari nanti. Tapi kebanyakannya masih tidak mengetahui bagaimana untuk mencapainya..Pembaca xpresi datangnya dari seluruh dunia dan pelbagai latarbelakang pekerjaan. Mungkin hari ini kita cukup bersyukur bila kita telah …

Bidang Teknologi Maklumat

Tahukah anda bidang teknologi maklumat merupakan bidang yang semakin penting berdasarkan penggunaan maklumat yang meluas dalam media dan komunikasi kini. Maklumat dahulu memerlukan masa yang lama untuk tersebar, namun kini segala maklumat dapat terus disebarkan hanya dengan beberapa saat. Dengan adanya teknologi canggih yang semakin pesat …

Bidang Sains Komputer

Tahukah anda, bidang sains komputer ini merupakan bidang yang tidak kurang pentingnya kini? Bidang ini banyak membantu dalam pembangunan negara serta kemajuan negara terutama aspek teknologi komputer. Bidang ini ditawarkan dalam kelulusan sijil, diploma, ijazah sarjana muda, ijazah sarjana dan juga doktor falsafah. Sekiranya anda mengambil …

Kursus Pengurusan Dan Perniagaan

Tahukah anda, prospek kursus ini lebih menekankan tentang pentadbiran perniagaan, pengurusan dan penyeliaan hal-hal berkaitan perniagaan. Terdapat banyak universiti tempatan awam mahupun swasta yang menyediakan peluang untuk pengajian ini bermula pada peringkat sijil mahupun sehingga peringkat Daktor Falsafah. Peluang kerjaya dalam bidang ini termasuk Pengurus syarikat, …

Diploma Finance And Banking

Tahukah anda, Diploma Finance And Banking atau kewangan dan perbangkan merupakan pembelajaran berkaitan kemahiran mencakupi teori dan praktikal pengurusan kewangan, hal-hal berkaitan bank. Terdapat banyak universiti awam dan swasta yang menawarkan kursus ini, ia juga boleh dilanjutkan lagi pembelajaran di peringkat ijazah sarjana muda, sarjana dan …

Butang Share untuk Kongsi tajuk artikel di facebook

Salam, selamat petang..malam ni nak kongsi sikit pasal fungsi baru untuk memberikan kemudahan kepada semua pembaca xpresi.org berkongsi topik atau tajuk artikel kepada semua rakan di facebook masing-masing..yer la..kalau benda baik..baik kita kongsi2 la kan? hehe..kalau cara lama…pembaca perlu copy alamat dan paste kan kat link …