Category: Info

Butang Share untuk Kongsi tajuk artikel di facebook

Salam, selamat petang..malam ni nak kongsi sikit pasal fungsi baru untuk memberikan kemudahan kepada semua pembaca xpresi.org berkongsi topik atau tajuk artikel kepada semua rakan di facebook masing-masing..yer la..kalau benda baik..baik kita kongsi2 la kan? hehe..kalau cara lama…pembaca perlu copy alamat dan paste kan kat link …

Perbezaan matrikulasi sains hayat, sains fizikal dan perakaunan

Tahukah Anda … Salah satu perbezan antara matrikulasi jurusan sains hayat, sains fizikal dan perakaunan ialah matapelajaran yang diambil. Untuk matrikulasi Jurusan Sains Hayat mengambil mata pelajaran Biologi, Kimia dan Matematik (Sains) sepanjang pengajian ┬ádi Program Matrikulasi. Untuk matrikulasi Jurusan Sains Fizikal pula pelajar akan mengambil …

Peluang Belajar Lepasan Program Matrikulasi

TAHUKAH ADIK … Sekiranya belajar di Matrikulasi banyak peluang terbuka dalam melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah di beberapa universiti dalam dan luar negara seperti : Semua Institusi Pengajian Tinggi Awam kecuali UIAM dan UPNM Semua Institusi Pengajian Tinggi Swasta di Malaysia 8 buah Universiti di Indonesia …

Kerja kosong terkini

Banyak persoalan berkaitan kerja kosong terkini terutama pekerjaan untuk kerajaan ataupun swasta. Tahukah adik2, saudara, saudari bahawa ada 2 laman web rasmi yang boleh menjadi rujukan untuk mencari kerja?Dua laman web ini adalah dari banyak lagi yang menawarkan ejen pencari kerja ini. Dua ┬álaman web tersebut …

Permohonan upu lepasan SPM

Banyak soalan yang sy terima…rata2 asik duk tanya mcm mana nak isi upu dan apa alamat upu…Ginilah…ni saya bagikan alamat UPU.. Ia dikhaskan pada pelajar lepasan SPM ataupun lepasan STPM serta setaraf dengannya..adik2 perlu terlebih dahulu membeli pin di Bank simpanan nasional… bacalah dengan teliti satu …

Pekembangan anak 1-12bulan

Tahniah kepada yang telah mendapat cahayamata, mungkin anda tidak sabar melihat pekembangannya? disini ada sedikit informasi bekenaan pekembangan kanak-kanak 1-12 bulan. 0 – 3 Bulan Pergerakan aktif tangan dan kaki Apabila pipi disentuh, kepala berpaling kearah objek yang menyentuh pipinya Mula memusingkan kepala dan badan kekiri …
Teknik Jana Income RM 80- 500 Sehari dirumah( Maklumat Lanjut )