Contoh Resume dan Download Resume Temuduga

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Sebelum ini, kami telah mengeluarkan contoh resume temuduga terutama bagi membantu mereka yang ingin memohon pekerjaan ataupun menghadiri temuduga. Walaupun demikian, bahan contoh resume berbentuk softcopy telahpun hilang dan tidak dapat dimuat turun. Ramai yang meminta kami berkongsi kembali bahan tersebut. Oleh demikian, kami sekali lagi kongsikan untuk kegunaan calon temuduga atau pemohon pekerjaan.

Kegunaan resume

  • Resume adalah sesuatu bentuk penyampaian segala butiran penting dalam memperkenalkan diri kepada majikan atau penemuduga
  • Resume juga sebagai satu medium promosi diri untuk mendapatkan sesuatu pekerjaan atau permohonan.
  • Resume juga sebagai pemudahcara untuk sistem permohonan dan penilaian dimana terdapatnya maklumat penting untuk dihubungi.
Info Tambahan :  Permohonan Kemasukan Ke Politeknik & Kolej Komuniti Sesi 2022/2023

Oleh demikian, resume perlulah lengkap supaya ia memberikan gambaran yang jelas tentang kebolehan dan faktor penarik dalam memohon pekerjaan atau memohon sesuatu. Kegagalan membuat resume yang menarik dan lengkap mampu sedikit sebanyak memberikan tanggapan negatif dan menggagalkan proses permohonan.

Dibawah kami sediakan resume untuk Ahli Xpresi download/muat turun, ia hanyalah sebagai pemudahcara untuk membantu pelawat kami membuat resume. Bahan yang diberi adalah dalam bentuk Softcopy yang mana ia boleh diedit di Microsoft word.

Klik dibawah untuk download ;
Update : Sekiranya anda inginkan softcopy lengkap Resume BM di bankpks.com bolehlah hubungi/ sms saya di 0111-3228681 ( yuran keahlian bankpks.com 1 tahun hanya RM 5 ) Anda bebas mendownload resume, ebook dan banyak lagi disana )( Maklumat Lanjut )

Info Tambahan :  Diploma : 3 Kelebihan Dan Kelemahan Diploma

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
5 years ago

[…] baru memohon kerja pastinya ramai yang tertanya apa itu cover letter. Mungkin biasa kita dengar resume tetapi jarang pula dengar tentang cover letter ini. Oleh demikian, kami sediakan serba ringkas […]

ummi aishah bt badarudin
ummi aishah bt badarudin
Guest
7 years ago

Asalammmualaikum. Macam mana saya nak download contoh resume yang boleh di edit dalam Microsoft word?

fiziesss
Admin
Reply to  ummi aishah bt badarudin
7 years ago

Waalaikumussalam..ada disertakan link kat situ..

sue
sue
Guest
8 years ago

send me contoh resume tq