e-Gtukar Semakan Keputusan Pertukaran Guru Januari 2015

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Laman Rasmi e-Gtukar telah memaklumkan semakan keputusan Pertukaran Guru akan dimaklumkan malam ini iaitu kira-kira pukul 11.30 malam ini. Pastinya mereka yang menanti penuh debaran dan harapan akan setia menanti detik 11.30 malam nanti untuk menyemak dan mengetahui nasib permohonan perpindahan mereka.

Tarikh semakan keputusan e-Gtukar

Untuk makluman seperti yang dimaklum dalam web rasmi e-Gtukar hebahan akan dibuat pada 31 Oktober 2014 bermula jam 11.30 malam ini.

Semakan Online e-Gtukar

Untuk membuat semakan online e-Gtukar anda bolehlah membuat semakan di e-Gtukar semakan keputusan perpindahan guru.

Info Tambahan :  Permohonan UPU 2024 dan Tarikh penting UPU

Perpindahan guru menjadi isu hangat dua tahun sekali kerana ia dikatakan antara permohonan yang sukar untuk diterima kerana masalah permohonan yang banyak berbanding permintaan yang sedikit. Untuk permohonan dwi tahunan ini, seorang guru jika ditinjau secara rawak mengambil masa lebih 5 tahun iaitu 10 kali untuk memohon dan masih juga tidak berjaya. Berdasarkan maklumat dari fan page facebook pemohon egtukar, ada juga kes yang hampir 15 tahun masih tidak berjaya iaitu lebih dari 30 kali memohon. Ada juga guru yang berjaya hanya 1-3 tahun berkhidmat tetapi ia mempunyai alasan yang tersendiri.

Info Tambahan :  SPM Ulangan: Panduan Lengkap, Tips dan Jadual 2023

Begitulah cabaran menguruskan permohonan yang melibatkan jumlah yang ramai. Pastinya usaha penambahbaikan sedang giat dijalankan walaupun memakan masa puluhan tahun demi memuaskan permintaan dan keperluan perkhidmatan perguruan. Semoga pemohon mendapat berita gembira untuk semakan e-Gtukar kini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *