Jawatan kosong di Majlis Peperiksaan Malaysia 2013

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Jawatan kosong di Majlis Peperiksaan Malaysia 2013 1
jawatan kosong MPM

Majlis Peperiksaan Malaysia MPM membuka beberapa kekosogan untuk jawatan yang dinyatakan dibawah untuk sesi permohonan 2013 ini. Jawatan yang ditbuka untuk permohonan termasuk :

  • Pegawai Peperiksaan ( DG 41 )
  • Pegawai Teknologi Maklumat ( F 41 )
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) ( N 17 )

Syarat lantikan

Pegawai Peperiksaan ( gred DG 41 )

Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada instotusi-instotusi pengajian tinggi tempatan serta Diploma Pendidikan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Keutamaan akan diberikan kepada calon yang membuat pengkhususan dalam bidang Bahasa Inggeris, perakaunan, pengajian am, bahasa melayu dan kimia.

Info Tambahan :  Permohonan UPU 2024 dan Tarikh penting UPU

Pegawai Teknlogi maklumat ( gred F 41 )

Ijazah Sarjana Muda kepujian dalam bidang Sains Komputer dan Teknologi Maklumat yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

Pembantu tadbir ( pengkeranian / operasi ) ( gred N 17 )

Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dan kepujian Bahasa Malaysia/ Bahasa Melayu ( termasuk lulus ujian lisan ) pada peringkat Sijil Peperiksaan Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. Keutamaan diberi kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer.

Cara memohon adalah dengan mengisi borang permohonan yang disediakan dan pastikan baca terlebih dahulu cara menghantar dan maklumat penting lain yang boleh dirujuk Disini. Tarikh tutup permohonan ialah 31 Mei 2013.

Info Tambahan :  Link Permohonan UPU dan Permohonan Pengajian Tinggi

Maklumat lanjut :

Borang Permohonan Jawatan Sila Klik Sini

Iklan Jawatan Kosong Sila Klik Sini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *