Kekosongan Jawatan Terkini Di SPA8

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Jawatan Terkini di SPA8, SPA akan membuat urusan pengisian jawatan kosong peringkat SPM (Gred 17) oleh beberapa Jabatan/Kementerian lepasan SPM Kumpulan Sokongan II. Antara jawatan yang akan diisi ialah :

  • Pembantu Perpustakaan Gred S17 (Jabatan Perpustakaan Negara) dengan 17 kekosongan.
  • Pembantu Pertahanan Awam Gred KP17 (Jabatan Pertahanan Awam) dengan 51 kekosongan.
  • Pembantu Makmal Gred C17 (Jabatan Kimia Malaysia) dengan 25 kekosongan.

Calon-calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan-jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula. Namun demikian, sila pastikan pendaftaran permohonan masih dalam tempoh sah laku. Tempoh sah laku permohonan adalah selama 5 tahun. Tarikh tutup untuk permohonan baru adalah sebelum atau pada 4 November (Ahad) Jam 11.59 malam. Pendaftaran permohonan jawatan perlu dilakukan di dalam online sahaja dan tidak perlu membuat resume dan urusan surat menyurat. Iklan permohonan boleh dilihat di Portal Rasmi SPA

0 0 vote
Article Rating
Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Subscribe
Notify of
guest
43 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mohd nazrie bin hamzah
Guest
2 years ago

Takde kerja kosong ke???

Mohd nazrie bin hamzah
Guest
2 years ago

Sy perlu perkerjaan tetep

koshilavany
koshilavany
Guest
5 years ago

SAYA BANYAK KALI SUDAH MENGISI BORANG JAWAYAN SPA8.DARI SAYA LEPASAN SPM.TAPI SEKIAN PUN TIDAK PERNAH DAPAT SURAT TEMUDUGA

HARAPAN TUAN KEHIDUPAN KELUARGA.

AHMAD FASHAN BIN HAMZAH
AHMAD FASHAN BIN HAMZAH
Guest
5 years ago

saya seorang anggota sukarela pertahanan
awam dari tahun 2015 sebagai asto.. saya ada memohon
jawatan pembantu pertahanan awam.. saya
berharap permohonan saya di pertimbangkan..
saya memerlukan kerja tetap sebab saya betul2 berminat..

muhd amin
muhd amin
Guest
5 years ago

mohon dapat pekerjaan ini. tq

ag mohd rosdie bin ag ahmad
ag mohd rosdie bin ag ahmad
Guest
6 years ago

saya seorang anggota sukarela pertahanan awam dari tahun 2010 .. saya ada memohon jawatan pembantu pertahanan awam.. saya berharap permohonan saya di pertimbangkan.. saya memerlukan kerja tetap kerana saya belum mempunyai pekerjaan..

saiful marujim
saiful marujim
Guest
6 years ago

Saya nk aply kerja kosong dlm spa8 ni..

azizi shahdan
azizi shahdan
Guest
6 years ago

Sya lepasan sekolah teknik….Sya memerlukan kerja tetap sbb kerja sya skrg hnya untuk sementara….

nurul zarina
nurul zarina
Guest
7 years ago

bermula lepasan spm 2005 hingga kini saya tidak mendapat maklum balas mengenai perkejaan yg sya mohon …sya hampir putus asa …

rubiha binti mamat
rubiha binti mamat
Guest
7 years ago

Saya seperti nama di atas ingin memohon jawatan sebagai guru prasekolah. Saya mempunyai diploma salam pendidikan prasekolah dan pengalaman mengajar di tabika selama 8 tahun.

nur hikmah
nur hikmah
Guest
7 years ago

salam.. saya lulusan STPM ingin mencari kerja di jabatan kerajaan.Saya berharap ada kekosongan kerja yang layak dengan kelulusan saya ini.Mohon kerjasama dari pihak yg berkenaan..

alip ya
alip ya
Guest
7 years ago

SALAM..SAYA NAK CARI KERJA KOSONG ADA X?TPI DK TUNGGU RESULT SPM LA..

jeffley mopilin
jeffley mopilin
Guest
7 years ago

saya sangat memerlukan kerja tetap untuk menyara ibu&bapa dan adik-adik saya yang masih bersekolah…

jay
jay
Guest
7 years ago

Saya faham akan kedudukan dan perasaan yang mengeluh di comment ini, tetapi kebanyakan jawatan yang dipilih itu memang xx,xxx permohonan, dipanggil temuduga xxx, yang kosong jawatan x<2, yang standby jumlahnya<xx,saya berpendapat job yang kita pilih harus sepadan dengan semua pilihan kita ,seperti ada diploma elektronik, tapi apply kesihatan…etc… so to b cont

mohdzulkafli b suhaimi
mohdzulkafli b suhaimi
Guest
7 years ago

walaupun saya gagal dalam sijil tinggi pelejaran malaysia dan meggangur selama 2 tahun,saya berharap selepas ini mendapat kerja tetap

mohdzulkafli b suhaimi
mohdzulkafli b suhaimi
Guest
Reply to  mohdzulkafli b suhaimi
7 years ago

saya amat memerlukan kerja tetap untuk menyara ibu dan diri

mohamad safuan bin kamarudin
mohamad safuan bin kamarudin
Guest
7 years ago

ingin mencari kerja tetap

Ho Meng Kian
Ho Meng Kian
Guest
7 years ago

Saya sudah mengisi form SPA8 selama 1 tahun, tapi tak pernah terima mesej untuk temuduga …..

Gasiun Ann felix
Gasiun Ann felix
Guest
7 years ago

Saya gasiun Ann felix..saya sudah lama menunggu panggilan spa8 sejak keputusan spm saya keluar lagi…namun satu tawaran pn masih tak ada….malahan saya sentiasa update borang spa saya..kalau di lihat keputusan spm boleh tahan juga…….kenapa ar???????…..sampai sekarang saya menunggu tawaran kerja dari spa….saya harap, saya ditawarkan kerja dalam spa ni dengan segera…..

MOHD DANIAL BIN YOUSOF
MOHD DANIAL BIN YOUSOF
Guest
7 years ago

Assalamualaikum…saya sedang mencari pekerjaan tetap…

ahmad humam bin ibrahim
ahmad humam bin ibrahim
Guest
7 years ago

sy sdg cri pekerjaan

josieliannie janil
josieliannie janil
Guest
7 years ago

Saya Josieliannie Janil pernah ditemuduga tetapi tak pernah sekalipun diterima.Saya berumur 21 tahun dan sangat memerlukan pekerjaan tetap terutamanya jawatan yang ditawarkan oleh Perkihdmatan Awam ini.Sudah banyak kali ditemuduga diharapkan kali ini saya ditawarkan untuk pekerjaan ini.RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.JANJI DITEPATI

Henry luang
Henry luang
Guest
7 years ago

Hai sya henry nak btanya pda korang..sy ada spm tapi gred krang memuaskn..bnyak dh tempat sya minta tapi x jga dapat..kpda yg ada plajaran tinggi tu..maju kn lah sijil anda..smua pkara sya pandai tpi sijil lah mslah dia..

mohammad hafiz bin abd gani
mohammad hafiz bin abd gani
Guest
7 years ago

assalamualaikum.tuan/puan saya nma di atas ingin memohon jawatan kosong sebagai polis bantuan bank jika tuan/puan tak keberatan tolong la saya dapatkan kerja itu..saya amat mermelukan saya sekarang kerja tak tetap..saya mahu kerja y tetap.jika kerja itu tak ada tuan/puan tolong la dapatkan kerja apa-apa pon janji tetap..mintak2 tuan/puan tolong saya..

aisar yusoff
aisar yusoff
Guest
7 years ago

saya amat memerlukan kerja sekitar jelebu @ negeri sembilan

FADLY ZAINAL ABIDIN
FADLY ZAINAL ABIDIN
Guest
7 years ago

SAYA BAPA KEPADA 3 ORANG ANAK AMAT MEMERLUKAN PEKERJAAN,BAGI MENAMPUNG KEHIDUPAN SEHARIAN,SAYA AMAT MEMERLUKAN PEKERJAAN INI..YA ALLAH BANTULAH AKU…….

QStaff1
Editor
Reply to  FADLY ZAINAL ABIDIN
7 years ago

Cubalah..mungkin ada rezeki..jika bukan hari ini..mungkin suatu hari nanti..

Amir Ridhauddin bin Ahmad Husaini
Amir Ridhauddin bin Ahmad Husaini
Guest
7 years ago

Salam sejahtera,saya amat memerlukan jawatan tetap.Harap pihak tuan dapat mempertimbangkan permohonan saya.

Zee
Zee
Guest
7 years ago

bnyak faktor kenapa Anda tdk di panggil temuduga oleh spa..
mybe borang spa on9 anda tidak lengkap.. cba teliti btl2, sy setiap minggu chck spa update status spya borang aktif dan tidak terabai.. rajin la update borang spa anda walaupun perubahan di bt pda 1 jawatan (>_^) (ikut kelayakn masing2) alhmdullh sy da kena pnggil spa mohon jawatan pda bulan 10 pnggilan pada blh 12, sdh lulus pemeriksaan fizikal and now tggu interviw dan peperiksaan plak, muda2han ada rezeki (>_<)

shahrizan bin salleh
shahrizan bin salleh
Guest
7 years ago

saya banyak kali sudah mengisi borang jawatan SPA8.Dari saya bujang sampai saya dah kahwin dan mempunyai anak 2 orang sekarang ni.Tapi,sekali pun tidak pernah dapat surat temuduga ataupun panggilan untuk temduga.kali ini,dengan adanya kekosongan jawatan seperti diatas.saya harap,saya akan diterima kerja.

QStaff1
Editor
Reply to  shahrizan bin salleh
7 years ago

banyak faktor menyebabkan permohonan tidak dapat.. antaranya kelayakan, dan kekosongan. Selain seperti yang dinyatakan, boleh juga cuba memohon secara terus dengan institusi dengan sentiasa melayari internet atau media massa

nurul atirah binti mustapha
nurul atirah binti mustapha
Guest
7 years ago

saya amat memerlukan pekerjaan

misha
misha
Guest
Reply to  nurul atirah binti mustapha
7 years ago

Sila datang interview ZMY Associates Sdn Bhd
Rabu 12 Dec 2012 10.30am di NO 5-3 Blok 5E, Jalan 15/48E, Sentul Raya Boulevard, Sentul , Kuala Lumpur.

MOHAMAD SHAFIZA BIN JAMALUDIN
MOHAMAD SHAFIZA BIN JAMALUDIN
Guest
7 years ago

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA..SAYA MOHAMAD SHAFIZA BIN JAMALUDIN,BERUMUR 24 TAHUN,BEKERJA DI UTP SEBAGAI DRIVER KLINIK(KONTRAK),SAYA MEMERLUKAN PEKARJAAN INI KERANA PEKERJAAN SAYA SEKARANG TIDAK TETAP..,SAYA HARAP PIHAK TUAN DAPAT MEMPERTIMBANGKAN PERMOHONAN SAYA INI..,JASA BAIK TUAN AMAT SAYA HARGAI..,SEKIAN TERIMA KASIH

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x