Kekosongan Jawatan Terkini Di SPA8

41
91

Jawatan Terkini di SPA8, SPA akan membuat urusan pengisian jawatan kosong peringkat SPM (Gred 17) oleh beberapa Jabatan/Kementerian lepasan SPM Kumpulan Sokongan II. Antara jawatan yang akan diisi ialah :

  • Pembantu Perpustakaan Gred S17 (Jabatan Perpustakaan Negara) dengan 17 kekosongan.
  • Pembantu Pertahanan Awam Gred KP17 (Jabatan Pertahanan Awam) dengan 51 kekosongan.
  • Pembantu Makmal Gred C17 (Jabatan Kimia Malaysia) dengan 25 kekosongan.

Calon-calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan-jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula. Namun demikian, sila pastikan pendaftaran permohonan masih dalam tempoh sah laku. Tempoh sah laku permohonan adalah selama 5 tahun. Tarikh tutup untuk permohonan baru adalah sebelum atau pada 4 November (Ahad) Jam 11.59 malam. Pendaftaran permohonan jawatan perlu dilakukan di dalam online sahaja dan tidak perlu membuat resume dan urusan surat menyurat. Iklan permohonan boleh dilihat di Portal Rasmi SPA

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Panduan Percuma, Teknik Pendapatan Sampingan 4-5 angka Sebulan 

41 COMMENTS

  1. SAYA BANYAK KALI SUDAH MENGISI BORANG JAWAYAN SPA8.DARI SAYA LEPASAN SPM.TAPI SEKIAN PUN TIDAK PERNAH DAPAT SURAT TEMUDUGA

    HARAPAN TUAN KEHIDUPAN KELUARGA.

  2. saya seorang anggota sukarela pertahanan
    awam dari tahun 2015 sebagai asto.. saya ada memohon
    jawatan pembantu pertahanan awam.. saya
    berharap permohonan saya di pertimbangkan..
    saya memerlukan kerja tetap sebab saya betul2 berminat..

  3. saya seorang anggota sukarela pertahanan awam dari tahun 2010 .. saya ada memohon jawatan pembantu pertahanan awam.. saya berharap permohonan saya di pertimbangkan.. saya memerlukan kerja tetap kerana saya belum mempunyai pekerjaan..

  4. bermula lepasan spm 2005 hingga kini saya tidak mendapat maklum balas mengenai perkejaan yg sya mohon …sya hampir putus asa …

  5. Saya seperti nama di atas ingin memohon jawatan sebagai guru prasekolah. Saya mempunyai diploma salam pendidikan prasekolah dan pengalaman mengajar di tabika selama 8 tahun.

  6. salam.. saya lulusan STPM ingin mencari kerja di jabatan kerajaan.Saya berharap ada kekosongan kerja yang layak dengan kelulusan saya ini.Mohon kerjasama dari pihak yg berkenaan..

  7. Saya faham akan kedudukan dan perasaan yang mengeluh di comment ini, tetapi kebanyakan jawatan yang dipilih itu memang xx,xxx permohonan, dipanggil temuduga xxx, yang kosong jawatan x<2, yang standby jumlahnya<xx,saya berpendapat job yang kita pilih harus sepadan dengan semua pilihan kita ,seperti ada diploma elektronik, tapi apply kesihatan…etc… so to b cont

  8. walaupun saya gagal dalam sijil tinggi pelejaran malaysia dan meggangur selama 2 tahun,saya berharap selepas ini mendapat kerja tetap

  9. Saya gasiun Ann felix..saya sudah lama menunggu panggilan spa8 sejak keputusan spm saya keluar lagi…namun satu tawaran pn masih tak ada….malahan saya sentiasa update borang spa saya..kalau di lihat keputusan spm boleh tahan juga…….kenapa ar???????…..sampai sekarang saya menunggu tawaran kerja dari spa….saya harap, saya ditawarkan kerja dalam spa ni dengan segera…..

  10. Saya Josieliannie Janil pernah ditemuduga tetapi tak pernah sekalipun diterima.Saya berumur 21 tahun dan sangat memerlukan pekerjaan tetap terutamanya jawatan yang ditawarkan oleh Perkihdmatan Awam ini.Sudah banyak kali ditemuduga diharapkan kali ini saya ditawarkan untuk pekerjaan ini.RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN.JANJI DITEPATI

  11. Hai sya henry nak btanya pda korang..sy ada spm tapi gred krang memuaskn..bnyak dh tempat sya minta tapi x jga dapat..kpda yg ada plajaran tinggi tu..maju kn lah sijil anda..smua pkara sya pandai tpi sijil lah mslah dia..

  12. assalamualaikum.tuan/puan saya nma di atas ingin memohon jawatan kosong sebagai polis bantuan bank jika tuan/puan tak keberatan tolong la saya dapatkan kerja itu..saya amat mermelukan saya sekarang kerja tak tetap..saya mahu kerja y tetap.jika kerja itu tak ada tuan/puan tolong la dapatkan kerja apa-apa pon janji tetap..mintak2 tuan/puan tolong saya..

  13. SAYA BAPA KEPADA 3 ORANG ANAK AMAT MEMERLUKAN PEKERJAAN,BAGI MENAMPUNG KEHIDUPAN SEHARIAN,SAYA AMAT MEMERLUKAN PEKERJAAN INI..YA ALLAH BANTULAH AKU…….

  14. bnyak faktor kenapa Anda tdk di panggil temuduga oleh spa..
    mybe borang spa on9 anda tidak lengkap.. cba teliti btl2, sy setiap minggu chck spa update status spya borang aktif dan tidak terabai.. rajin la update borang spa anda walaupun perubahan di bt pda 1 jawatan (>_^) (ikut kelayakn masing2) alhmdullh sy da kena pnggil spa mohon jawatan pda bulan 10 pnggilan pada blh 12, sdh lulus pemeriksaan fizikal and now tggu interviw dan peperiksaan plak, muda2han ada rezeki (>_<)

  15. saya banyak kali sudah mengisi borang jawatan SPA8.Dari saya bujang sampai saya dah kahwin dan mempunyai anak 2 orang sekarang ni.Tapi,sekali pun tidak pernah dapat surat temuduga ataupun panggilan untuk temduga.kali ini,dengan adanya kekosongan jawatan seperti diatas.saya harap,saya akan diterima kerja.

    • banyak faktor menyebabkan permohonan tidak dapat.. antaranya kelayakan, dan kekosongan. Selain seperti yang dinyatakan, boleh juga cuba memohon secara terus dengan institusi dengan sentiasa melayari internet atau media massa

    • Sila datang interview ZMY Associates Sdn Bhd
      Rabu 12 Dec 2012 10.30am di NO 5-3 Blok 5E, Jalan 15/48E, Sentul Raya Boulevard, Sentul , Kuala Lumpur.

  16. ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA..SAYA MOHAMAD SHAFIZA BIN JAMALUDIN,BERUMUR 24 TAHUN,BEKERJA DI UTP SEBAGAI DRIVER KLINIK(KONTRAK),SAYA MEMERLUKAN PEKARJAAN INI KERANA PEKERJAAN SAYA SEKARANG TIDAK TETAP..,SAYA HARAP PIHAK TUAN DAPAT MEMPERTIMBANGKAN PERMOHONAN SAYA INI..,JASA BAIK TUAN AMAT SAYA HARGAI..,SEKIAN TERIMA KASIH

Apa Komen Anda :