Kelayakan Memohon Temuduga khas KPLSPM zon pedalaman Sabah – Jun 2011

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Merujuk dari iklan Temuduga terbuka KPLSPM khas zon pedalaman Sabah sebelum ini, banyak soalan yang diajukan dalam email tentang daerah yang menawarkan temuduga ini. Oleh itu, mengikut penjelasan dari sumber yang boleh dipercayai mengesahkan bahawa temuduga tersebut hanya untuk mereka yang menetap di Kudat Sabah sahaja.

Walaubagaimanapun bagi calon rakyat Sabah yang tetap berminat tetapi berada di luar kudat masih boleh membuat rayuan dengan pergi ke Bahagian Pendidikan Guru  ( BPG ) Kota Kinabalu untuk mengambil nota sokongan penerimaan temuduga sebagai syarat diterima untuk ditemuduga.

Info Tambahan :  Link Permohonan UPU dan Permohonan Pengajian Tinggi

Segala masalah boleh pergi sendiri ke PPD Kudat sabah.

4 thoughts on “Kelayakan Memohon Temuduga khas KPLSPM zon pedalaman Sabah – Jun 2011

  1. 🙂 Assalammualaikum… saya slh seorg calon temuduga yg d adakan d kudat sabah… sy nak bertanya…bila sebenarnya tarikh keputusan temuduga terbuka bg pedalaman sabah khasnya ( daerah kudat ) ni ?? 3ma kaC ! ?:-) :cute:

    1. Waalaikumussalam..sy dah jwb sebelum ni..sy masih menunggu juga..keputusannya mungkin secara offline..sabar yer..mungkin cuba rujuk ke PPD.

      1. baiklaa.. 3ma kaC~ tapi semalam sy ada dgr2 kbr mengenai tarikh keputusan ni.. cuma’y sy xtahu nak caya atw x.. tapi sy akn tetap mnggu n bersabar.. tarikh yg sy mksdkan 2 23 mei ney.. apa2 pon.. sy akn tggu tarikh yg d mksdkn.. 3ma kaC~ :cute: :lashes:

        1. Oh..yer ker?kemungkinan jugak..sbb biasanya bnyak news akan keluar hari isnin dan selasa..kita tunggu yer..kalau ada maklumat kongsi dengan cikgu jgk yer..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *