Kemaskini permohonan Matrikulasi 2011

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Untuk pelajar SPM 2010, sistem permohonan matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia sesi 2011/2012  dibuka semula untuk kemaskini dan semakan segala maklumat diri dan pilihan kursus yang telah dibuat sebelum ini. Untuk perhatian, kemaskini ini hanyalah untuk permohonan matrikulasi sahaja dan bukannya untuk permohonan baru. Kemaskini dan semakan ini hanya untuk mereka yang sebelum ini telah memohon.

Bila boleh kemaskini ?

Boleh mula kemaskini pada 21hb Febuari 2011 hingga 6 Mac 2011

Cara semakan?

Maklumat lanjut ?

  • Jika ada masalah boleh bertanya lebih lanjut di talian bantuan bahagian matrikulasi di 03 88844100 atau kunjungi Web Bahagian Matrikulasi
  • Talian bantuan boleh dihubungi mulai 21 Febuari 2011 ( WAKTU 8.30 pagi – 4.00 Petang hari bekerja sahaja )

Kepada adik2 : Kemaskini adalah petanda keputusan SPM akan diumum dalam tempoh tersebut dan terdekat. Hal ini kerana ia memberi peluang pelajar kemaskini mengikut kelayakan keputusan yang telah diterima. Selamat berjaya ..

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SALLY
SALLY
Guest
8 years ago

salam sejahtera,sya mrupakan pelajar lepasan matrikulasi 2011/12.saya ingin bertanya bahawa adakah kita berpeluang untuk mendapat 2 tawaran dari pihak UPU(pilihan 1-4[UM,UKM,UPM,UTM] & pilihan 1-8[UPSI,UMS,UNIMAS,UUM,UiTM dll)?

hana
Guest
8 years ago

Assalamualaikum..
kawan saya dapat twrn ke Unimas sarawak. tnpa sngaja dia terklik ‘terima’ krna ada sdikit masalah pd website mse tu. Dia aslnya mahu menolak twrn tu. dia ada dapat tawaran matrik juga. dia boleh masuk matrik lagi tak? mohon balas soalan saya, saya kesiankn kawan saya ni..

QStaff1
Editor
Reply to  hana
8 years ago

waalaikumussalam..boleh..

fuzzybun
fuzzybun
Guest
8 years ago

Nak tanya ada tarikh tutup utk penerimaan tawaran matrix tak ? Klau saya terima tawaran ,bolah masuk asasi tak?

tera
tera
Guest
8 years ago

saye dpt twaran matrik pd tahun 2012. sy sudah menerima twaran tersebut dgn button ‘terima’. Adakah sy masih berpeluang mendapat tawaran UPU?

QStaff2
Editor
Reply to  tera
8 years ago

kalau sebelum ini ya..tapi yang terbaru ni macam tidak..

nujie
nujie
Guest
8 years ago

salam..saye nak tanye sikit..mase nak check yang matrik tuh,kalau nak print yer ade yanyer trime atau tolak tawrn matrik ..kalau sye tekan terime,adakah sy kemungkinan asasi akn direct block sye..?sy x kn trime asasi ke pasnie? tolong sayer..

amj
amj
Guest
9 years ago

slmt sejahtera.. nak tahu kalau ijazah doktor perubatan msh ditwrkan di matrikulasi sesi 2011/2012? terima kasih..

oren
Guest
9 years ago

assalamualaikum. kalau b.i takat cukup2 makan (lulus) je, boleh dapat matriks ke ?

haris bin bahri
haris bin bahri
Guest
9 years ago

salam…. skira’y msuk matriks, blh ka tkar course ke perakaunan???? dn sya x da asas akaun…..

dee
dee
Guest
9 years ago

salam..
sy tak dpt mtrik
adakah sy msih bpeluang
slps mmbuat ryuan?

museca23vaniela
museca23vaniela
Guest
9 years ago

assalamualaikum ust
mcmna ni
keputusan sya..
bm.a+
bi.a
sej. a-
math a+
psi a+
pqs b+
bat c
kim c+
fiz c
bio d
admath b
saya x dapat maktab uitm upsi sma matriks…mcmna ni ada pluangka lg sya ni msuk ipta..
saya mau msuk program asasi sma dploma…spaya masa sya blajar jd lbih sngkat…macamna ni sfu..
mnta pendapat ust ya…terima kasih

museca23vaniela
museca23vaniela
Guest
Reply to  fiziesss
9 years ago

mgkin btul la xda reaki xpala…trima kasih tuan

atan
atan
Guest
9 years ago

salam..saya nak buat medic tetapi saya confuse jalan manakah yg lebih bagus untuk membuat medic? ikuti program asasi(UPU) atau ke matriks? saya juga telah membuat pengesaha ‘terima’dan mencetak surat tawaran matriks adakah saya berpeluang mengikuti program asasi UPU?

atan
atan
Guest
Reply to  atan
9 years ago

utuk makluman saya mendapat keputusan 6A3B(aliran sains tulen) dlam SPM 2010..berikut adalah keptusan saya:
Bahasa Malaysia B+
Bahasa Inggeris A
Modern Mathematics A+
Additional Mathematics A
Sejarah A-
Pendidikan Agama Islam A-
Physics B
Chemistry A-
Biology B

atan
atan
Guest
9 years ago

hello, semakan keputusan matrik dah kuar ..and saya dpt matrik..sebab seblum print surat tawaran matrik kena buat pengesahan kalau dah buat pengesahan ‘terima’ adakah saya berpeluang untuk dpt upu?

wajik
Guest
9 years ago

boleh ke kalau kita terima tawaran matrik tetapi nanti kita pergi ke asasi?

Faizal
Faizal
Guest
9 years ago

Salam, nak bertanya.. kalau kita terima tawaran program matrikulasi kpm, adakah dengan automatik nama kita akan dikeluarkan daripada permohonan upu untuk asasi. adakah masih ada peluang untuk dapat tawaran asasi jika terima kemasukan matrikulasi

aboy
aboy
Guest
9 years ago

matrikulasi kpm ada link dengan upu ke? kalau x dpt tawaran matrikulasi, adakah kemungkinan besar keutamaan diberi kpd upu?

aboy
aboy
Guest
9 years ago

x dpt buat semakan lagi ke? cetakan borang permohonan sya dh hilang.. 🙁

elya
elya
Guest
9 years ago

bile blh semak pengmbilan matrikulasi????

ain hamizah
ain hamizah
Guest
9 years ago

saye pn x kms kini..lega bile tahu x pe kalau x kms kini pn..trima kasih sgt..

kyna_tieeya
kyna_tieeya
Guest
9 years ago

kalo cam2 kira selamat da la dah mohon tapi x kmskini erk..

puteri
puteri
Guest
9 years ago

kalau saya tak kemaskini permohonan matrikulasi tu.masih ada peluang ke untuk masuk matrik?

Jawatan penulis sambilan diperlukan( Maklumat Lanjut )