Kemaskini permohonan Matrikulasi 2011

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Untuk pelajar SPM 2010, sistem permohonan matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia sesi 2011/2012  dibuka semula untuk kemaskini dan semakan segala maklumat diri dan pilihan kursus yang telah dibuat sebelum ini. Untuk perhatian, kemaskini ini hanyalah untuk permohonan matrikulasi sahaja dan bukannya untuk permohonan baru. Kemaskini dan semakan ini hanya untuk mereka yang sebelum ini telah memohon.

Bila boleh kemaskini ?

Boleh mula kemaskini pada 21hb Febuari 2011 hingga 6 Mac 2011

Cara semakan?

Maklumat lanjut ?

 • Jika ada masalah boleh bertanya lebih lanjut di talian bantuan bahagian matrikulasi di 03 88844100 atau kunjungi Web Bahagian Matrikulasi
 • Talian bantuan boleh dihubungi mulai 21 Febuari 2011 ( WAKTU 8.30 pagi – 4.00 Petang hari bekerja sahaja )
Baca Juga :  Daftar Anak Tahun 1 Online Ambilan 2019/ 2020

Kepada adik2 : Kemaskini adalah petanda keputusan SPM akan diumum dalam tempoh tersebut dan terdekat. Hal ini kerana ia memberi peluang pelajar kemaskini mengikut kelayakan keputusan yang telah diterima. Selamat berjaya ..

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

39 COMMENTS

 1. salam sejahtera,sya mrupakan pelajar lepasan matrikulasi 2011/12.saya ingin bertanya bahawa adakah kita berpeluang untuk mendapat 2 tawaran dari pihak UPU(pilihan 1-4[UM,UKM,UPM,UTM] & pilihan 1-8[UPSI,UMS,UNIMAS,UUM,UiTM dll)?

 2. Assalamualaikum..
  kawan saya dapat twrn ke Unimas sarawak. tnpa sngaja dia terklik ‘terima’ krna ada sdikit masalah pd website mse tu. Dia aslnya mahu menolak twrn tu. dia ada dapat tawaran matrik juga. dia boleh masuk matrik lagi tak? mohon balas soalan saya, saya kesiankn kawan saya ni..

 3. Nak tanya ada tarikh tutup utk penerimaan tawaran matrix tak ? Klau saya terima tawaran ,bolah masuk asasi tak?

 4. saye dpt twaran matrik pd tahun 2012. sy sudah menerima twaran tersebut dgn button ‘terima’. Adakah sy masih berpeluang mendapat tawaran UPU?

 5. salam..saye nak tanye sikit..mase nak check yang matrik tuh,kalau nak print yer ade yanyer trime atau tolak tawrn matrik ..kalau sye tekan terime,adakah sy kemungkinan asasi akn direct block sye..?sy x kn trime asasi ke pasnie? tolong sayer..

 6. slmt sejahtera.. nak tahu kalau ijazah doktor perubatan msh ditwrkan di matrikulasi sesi 2011/2012? terima kasih..

 7. assalamualaikum ust
  mcmna ni
  keputusan sya..
  bm.a+
  bi.a
  sej. a-
  math a+
  psi a+
  pqs b+
  bat c
  kim c+
  fiz c
  bio d
  admath b
  saya x dapat maktab uitm upsi sma matriks…mcmna ni ada pluangka lg sya ni msuk ipta..
  saya mau msuk program asasi sma dploma…spaya masa sya blajar jd lbih sngkat…macamna ni sfu..
  mnta pendapat ust ya…terima kasih

  • Waalaikumussalam..vaniela..tahniah.keputusan yg baik..tapi knape yer masih xdpt matrik? mungkin xde rezeki…tapi xpe..klik je butang rayuan tu..mugkin vaniela akan diterima untuk matrikulasi program 2 tahun ( PDT ). Kalau diploma rasanya dah boleh diterima kalau ikut pengalaman la…Jgn bimbang yer.. : )

 8. salam..saya nak buat medic tetapi saya confuse jalan manakah yg lebih bagus untuk membuat medic? ikuti program asasi(UPU) atau ke matriks? saya juga telah membuat pengesaha ‘terima’dan mencetak surat tawaran matriks adakah saya berpeluang mengikuti program asasi UPU?

  • utuk makluman saya mendapat keputusan 6A3B(aliran sains tulen) dlam SPM 2010..berikut adalah keptusan saya:
   Bahasa Malaysia B+
   Bahasa Inggeris A
   Modern Mathematics A+
   Additional Mathematics A
   Sejarah A-
   Pendidikan Agama Islam A-
   Physics B
   Chemistry A-
   Biology B

  • Salam..pemohonan atan masih diproses utk asasi di UPU tu..untuk jadi doktor paling dekat ialah asasi perubatan di mana2 universiti. Kedua paling dekat ialah asasi sains di mana2 universiti yang ada juga kursus ijazah perubatan. Matrikulasi adalah yang ketiga. Boleh juga melalui matrikulasi, kalau tak silap saya kne dapat minima 3.2..tapi kebiasaanya diterima yang 3.5 keatas.

 9. hello, semakan keputusan matrik dah kuar ..and saya dpt matrik..sebab seblum print surat tawaran matrik kena buat pengesahan kalau dah buat pengesahan ‘terima’ adakah saya berpeluang untuk dpt upu?

 10. Salam, nak bertanya.. kalau kita terima tawaran program matrikulasi kpm, adakah dengan automatik nama kita akan dikeluarkan daripada permohonan upu untuk asasi. adakah masih ada peluang untuk dapat tawaran asasi jika terima kemasukan matrikulasi

  • Salam..kalau ikut pengalaman la..biasanya ia tetap on..cuma nanti kita boleh pilih..dia akan sampai surat tawaran.kita boleh tolak tawaran tu. Betulkan kalau sy silap..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here