Keputusan Egtukar November 2019

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print

Info ringkas ini bagi memaklumkan pemohon-pemohon eg-tukar pendidikan yang telahpun memohon pada awal tahun sebelum ini 2019.  Permohonan eg tukar dilaksanakan hanya satu kali setahun dan keputusannya akan keluar dua kali sepanjang tahun 2019 ini iaitu pada fasa pertengahan tahun dan akhir tahun. 

egtukar
egtukar

Hal ini bermaksud seorang pemohon hanya perlu memohon satu kali dan sekiranya tidak berjaya untuk keputusan fasa1 ia hanya perlu menunggu untuk menyemak kembali keputusan eg tukar untuk Fasa 2.

Untuk makluman pembaca keputusan eg tukar pasal2 akan diumumkan pada bulan November ini.  Sumber yang boleh dipercayai keputusan eg tukar akan dikeluarkan pada hari esok iaitu 11 November 2019.

Keputusan Egtukar 11 November 2019

Keputusan eg tukar boleh disemak di laman rasmi uji tukar https://epgo.moe.gov.my/ dengan login Seperti biasa sebelum ini.

Diharapkan bagi pendidik yang tidak berjaya sebelum ini bolehlah mencuba untuk membuat semakan pada hari esok Semoga permintaan anda untuk berpindah berjaya ditunaikan untuk kali ini.

Seperti biasa statistik menunjukkan  negeri-negeri popular seperti Kelantan Terengganu Kedah mengalami  permohonan masuk yang tinggi berbanding negeri-negeri lain yang masih kekurangan kemasukan seperti Sabah Sarawak Johor dan beberapa negeri yang lain. 

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

1
Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
XavI Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
XavI
Guest
XavI

Biasanya pukul 6ptg ni.. Lps waktu pejabat..