Keputusan Egtukar November 2019

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Info ringkas ini bagi memaklumkan pemohon-pemohon eg-tukar pendidikan yang telahpun memohon pada awal tahun sebelum ini 2019.  Permohonan eg tukar dilaksanakan hanya satu kali setahun dan keputusannya akan keluar dua kali sepanjang tahun 2019 ini iaitu pada fasa pertengahan tahun dan akhir tahun. 

egtukar
egtukar

Hal ini bermaksud seorang pemohon hanya perlu memohon satu kali dan sekiranya tidak berjaya untuk keputusan fasa1 ia hanya perlu menunggu untuk menyemak kembali keputusan eg tukar untuk Fasa 2.

Untuk makluman pembaca keputusan eg tukar pasal2 akan diumumkan pada bulan November ini.  Sumber yang boleh dipercayai keputusan eg tukar akan dikeluarkan pada hari esok iaitu 11 November 2019.

Keputusan Egtukar 11 November 2019

Keputusan eg tukar boleh disemak di laman rasmi uji tukar https://epgo.moe.gov.my/ dengan login Seperti biasa sebelum ini.

Info Tambahan :  Tips Cara Permohonan UPU 2024/2025

Diharapkan bagi pendidik yang tidak berjaya sebelum ini bolehlah mencuba untuk membuat semakan pada hari esok Semoga permintaan anda untuk berpindah berjaya ditunaikan untuk kali ini.

Seperti biasa statistik menunjukkan  negeri-negeri popular seperti Kelantan Terengganu Kedah mengalami  permohonan masuk yang tinggi berbanding negeri-negeri lain yang masih kekurangan kemasukan seperti Sabah Sarawak Johor dan beberapa negeri yang lain. 

One thought on “Keputusan Egtukar November 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *