Keputusan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2015

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
KPM
KPM

Info ringkas ini bagi memaklum pada pemohon ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik yang masih lagi belum menyemak kemasukan secara online. Keputusan Berjaya ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2015 telah dikeluarkan. Keputusan kemasukan boleh disemak melalui online di Aplikasi semakan yang disediakan.

Semakan kemasukan Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik

Bagi sebelum ini yang telah membuat permohonan online keputusan kemasukan boleh disemak melalui online di alamat :

http://apps5.moe.gov.my/sptv/kvsmt_semakan2015/

Semakan boleh dibuat dengan menggunakan no kad pengenalan atau mykad masing-masing. Selain itu anda boleh menggunakan angka giliran anda.

Membuat pilihan ke Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik merupakan salah satu pilihan baik bagi yang mempunyai perancangan tersendiri. Hal ini kerana ia merupakan altenatif lain selain melalui aliran perdana dan ianya merupakan salah satu permulaan kepada bidang pengajian kemahiran.

Pembelajaran di institusi ini lebih menekankan pengajaran kemahiran demi memberikan persediaan kepada pelajar tentang bidang kemahiran di institusi yang lebih tinggi. Kebiasaanya pelajar lepasan institusi ini lebih mudah untuk belajar dan memohon ke institusi kemahiran lain seperti Politeknik dan IPTA lain.

Apapun pilihan anda, pastikan anda mempunyai perancangan terperinci dan kesungguhan dalam apa jua bidang yang anda ceburi. Setiap usaha pasti akan membuahkan hasi, hanya masa yang menentukan. Selamat Berjaya.

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

Komen/ Pertanyaan Anda?

avatar
  Subscribe  
Notify of