Keputusan Pengambilan Polis 2011/2012 PDRM

Gambar Hiasan dari tengkufaris.com

Bagi pemohon jawatan konstabel lelaki sebelum ini iaitu pada 27 Febuari 2011, Semakan status permohonan sudah mula dikeluarkan dan inanya boleh disemak. Semakan surat temuduga boleh disemak melalui Ibu Pejabat Polis Daerah masing-masig mengikut sepertimana derah alamat surat menyurat sebelum ini calon.

Tarikh Semakan Permohonan Konstabel Lelaki 2011

Untuk tarikh semakan terbahagi kepada dua tarikh iaitu semakan di Semenanjung Malaysia dan Sabah dan Sarawak. Calon perlu membuat semakan bermula pada tarikh yang dinyatakan dibawah:

Semenanjung Malaysia : 20 Febuari 2012 ( Isnin )

Menarik :

Baca Juga :  Borang Semak Semula UPSR 2016

Sabah dan Sarawak : 25 Febuari 2012 ( Sabtu )

Calon-calon yang memenuhi syarat-syarat kelayakan akademik / fizikal seperti yang diiklankan akan dipanggil menjalani ujian fizikal / temu duga mulai 4 Mac2012 sehingga 20 April 2012 di pusat-pusat temu duga yang telah ditetapkan.

Untuk maklumat lanjut boleh terus ke Laman Rasmi Polis di Raja Malaysia ( PDRM ) http://www.rmp.gov.my/

 

5 thoughts on “Keputusan Pengambilan Polis 2011/2012 PDRM

  1. salam…sy calon review fizikal april lalu…sy nk tau status sy..adakah sy kmpom msok sperti kata pgawai smasa wat review fizikal..katanya blm 6 msuk…tp smpai skrang xde brita..bila semak di sso..tiada jwapan..mohon kecerahan

  2. salam boleh saya tahu bilakah akan buka temuduga pengambilan untuk tahun ini??

  3. amirulhafizi says:

    aku semak tak boleh2 pdrm ni asyik blm di kemas kini jer….

  4. mcm mna nak semak keputusan pengambilan PDRM 2012 secara online?melalui SSO ke?tp knp x boleh semak lg..keputusan bkn dh keluar ke?

Apa Komen Anda :