Keputusan UPSR 2016 Online dan SMS

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Peperiksaan UPSR telah berlangsung 5-8 September lepas oleh demikian keputusan UPSR 2016 online dan SMS akan diumumkan tidak lama lagi. Mungkin ada yang ras bimbang dengan keputusan UPSR yang bakal diterima. Namun demikian, pastinya keputusan UPSR 2016 akan menjadi kenyataan menunjukkan hasil usaha selama ini.

Tarikh Keputusan UPSR 2016

Menurut Sumber KPM, Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah ( UPSR ) dijangka akan diumumkan pada 17 November 2016. Tarikh ini ada dimaklumkan melalui kenyataan media KPM bertarikh 8 November 2016

Kenyataan Media Keputusan UPSR 2016

Kenyataan Media Keputusan UPSR 2016

Sebaik sahaja keputusan peperiksaan diumumkan, anda boleh terus ke sekolah masing-masing untuk mengambil keutusan masing-masing. Kebiasaanya sekolah akan mula membuka kaunter pemberian slip keputusan sekitar jam 10 keatas bergantung kepada persiapan pihak sekolah. Selain dari itu, semakan online SMS juga boleh dibuat bagi memaklumkan keputusan peperiksaan dengan segera jika calon sukar untuk ke sekolah. Walaupun demikian, calon perlu juga ke sekolah utuk mendapatkan slip keputusan atau sijil keputusan untuk kegunaan masa depan.

Info Tambahan :  UKKM MRSM 2022: Semakan dan Tarikh Ujian

Semakan SMS Keputusan UPSR 2016

Semakan Keputusan UPSR 2016 Online exam result Dan Short Message System (SMS)

Untuk membuat semakan anda hanya perlu ikut arahan di bawah :

Semakan SMS: Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

Contoh: UPSR BC001A030 hantar ke 15888

Sebenarnya keputusan UPSR ini penting untuk meentukan halatuju pendidikan yang lebih baik kepada calon. Keputusan yang baik akan melayakkan calon untuk bersekolah di sekolah terpilih seperti MRSM atau Sekolah Berasrama Penuh SBP. Sekolah kategori elit ini sebenarnya menetapkan syarat cemerlang akademik untuk diterima masuk menyebabkan persekitaran dan persaingan positif dalam iklim sekolah membuatkan pelajar terus cemerlang.

Info Tambahan :  Vaksinasi Kepada Pelajar IPT Yang Masih Belum Divaksin 2021

Semoga Keputusan UPSR 2016 anda merupakan berita gembira kepada anda.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments