Kerja kosong terkini

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Banyak persoalan berkaitan kerja kosong terkini terutama pekerjaan untuk kerajaan ataupun swasta. Tahukah adik2, saudara, saudari bahawa ada 2 laman web rasmi yang boleh menjadi rujukan untuk mencari kerja?Dua laman web ini adalah dari banyak lagi yang menawarkan ejen pencari kerja ini. Dua  laman web tersebut ialah laman web suruhanjaya perkhidmatan awam dan Job Malaysia. Laman web suruhanjaya perkhidmatan awam malaysia ini adalah untuk iklan-iklan jawatan kosong dan latihan bagi hampir semua kerja kosong untuk kakitangan awam manakala Job Malaysia pula ialah pusat mencari pekerjaan untuk sektor kerajaan dan juga swasta.

Walaupun masih ramai yang sedia maklum hal ini, tetapi masih ada adik-adik yang belum tahu bagaimana untuk mencari pekerjaan berdasarkan kelulusan yang ada.

Mencari pekerjaan sektor kerajaan

Bagi laman web SPA telah menyediakan carian pekerjaan kerajaan mengikut kelulusan pengguna web. Di web SPA itu ada tawaran sepanjang masa dimana adik2 boleh mohon bila2 masa dan juga menerima permohonan dari peringkat sijil sehingga peringkat PHD.

Permohonan adik itu akan diproses dan akan dimaklumkan apabila adik2 berjaya melalui surat dan sebagainya. Job Malaysia pula menggunakan sistem profail dimana apabila adik mendaftar ia akan menyimpan data resume adik sebagai individu yang sedang pencari kerja. Oleh itu syarikat yg ingin mencari kerja akan mudah untuk mencari pekerja dengan mencari keyword tertentu sesuai dengan jawatan. Dengan kata lain, Job Malaysia ini adalah menggunakan sistem penjodohan.

Baca Juga :  4 Halatuju Aliran Sains SPM dan Kelebihan

Dibawah adalah websitenya:

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam : KLIK SINI

Untuk sektor swasta dan kerajaan

Job Malaysia : KLIK SINI

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here