Kerja kosong terkini

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Banyak persoalan berkaitan kerja kosong terkini terutama pekerjaan untuk kerajaan ataupun swasta. Tahukah adik2, saudara, saudari bahawa ada 2 laman web rasmi yang boleh menjadi rujukan untuk mencari kerja?Dua laman web ini adalah dari banyak lagi yang menawarkan ejen pencari kerja ini. Dua  laman web tersebut ialah laman web suruhanjaya perkhidmatan awam dan Job Malaysia. Laman web suruhanjaya perkhidmatan awam malaysia ini adalah untuk iklan-iklan jawatan kosong dan latihan bagi hampir semua kerja kosong untuk kakitangan awam manakala Job Malaysia pula ialah pusat mencari pekerjaan untuk sektor kerajaan dan juga swasta.

Info Tambahan :  Senarai Permohonan Biasiswa 2021/ 2022 Lepasan SPM dan STPM Setaraf

Walaupun masih ramai yang sedia maklum hal ini, tetapi masih ada adik-adik yang belum tahu bagaimana untuk mencari pekerjaan berdasarkan kelulusan yang ada.

Bagi laman web SPA telah menyediakan carian pekerjaan kerajaan mengikut kelulusan pengguna web. Di web SPA itu ada tawaran sepanjang masa dimana adik2 boleh mohon bila2 masa dan juga menerima permohonan dari peringkat sijil sehingga peringkat PHD.

Permohonan adik itu akan diproses dan akan dimaklumkan apabila adik2 berjaya melalui surat dan sebagainya. Job Malaysia pula menggunakan sistem profail dimana apabila adik mendaftar ia akan menyimpan data resume adik sebagai individu yang sedang pencari kerja. Oleh itu syarikat yg ingin mencari kerja akan mudah untuk mencari pekerja dengan mencari keyword tertentu sesuai dengan jawatan. Dengan kata lain, Job Malaysia ini adalah menggunakan sistem penjodohan.

Info Tambahan :  Temuduga : panduan Temuduga Ke Universiti Awam 2021

Dibawah adalah websitenya:

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam : KLIK SINI

Job Malaysia : KLIK SINI

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
hassan basri
hassan basri
Guest
9 years ago

Saya ingin mncri keja….x kisah la keja apa asalkn keja yg halal….

QStaff2
Editor
Reply to  hassan basri
9 years ago

cubalah cari..untuk penulis ditempat kami ni dah penuh..mungkin ada ditempat lain..

ANGELINA JOSE
ANGELINA JOSE
Guest
9 years ago

dapat memberi peluang kepada warga malaysia mencari pekerjaan

NUR HAKIMAH SALIHAH
Guest
9 years ago

MENCARI PEKERJAAN