Kesan Pakai Kasut Tumit Tinggi

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:
Kesan Pakai Kasut Tumit Tinggi 1
klik untuk besarkan gambar

Kasut tumit tinggi merupakan pilihan ramai wanita, apabila pakai sahaja kasut tumit tinggi ia memberi kesan kepada penampilan diri wanita tersebut. Tapi ada juga kesan lain yang akan diterima sekiranya berterusan memakai kasut tumit tinggi. Untuk perkongsian info kali ini, saya bawakan penulisan dari staff perempuan kami yang berminat untuk berceloteh tentang kasut tumit tinggi ini.

Memakai kasut bertumit tinggi ini memang membuatkan seseorang itu nampak lebih anggun, cantik, bergaya dan sebagainya. Malah pemakai bertumit tinggi ini dikatakan tampak lebih yakin dan menarik. Menurut kajian, di dalam kelebihan pemakai bertumit tinggi ini terdapat juga kesan negatif diantaranya ialah:

  1. Jejaskan peluang untuk dapat anak
  2. Punca rambut gugur
  3. Kasut tumit berukuran 12.7 sentimeter boleh menjejaskan organ dalaman dan  kesuburan wanita
  4. Menyebabkan  leher, lutut, sendi, tulang belakang dan, bahu menjadi sakit
  5. Boleh menyebabkan pening kepala, gangguan  haid
Betul ker?? saya pun tertanya-tanya dan tak berani nak menjawab persoalan informasi ini, tapi bagi saya memakai kasut tumit tinggi yang terlalu tinggi setinggi menara KLCC adalah sangat bahaya. Kalau mengikut teori, apa sahaja yang melebih-lebih sudah tentu menghasilkan kesan yang luar biasa tidak kira ia positif atau negatif. Ops, satu lagi baru saya teringat, saya nak tambah info diatas. Kalau pakai kasut tumit tinggi ni boleh membuatkan kaki terseliuh dan sukar untuk berlari jika dikejar anjing liar..hehe..Dibawah saya sediakan sumber supaya boleh pembaca atau detektif2 mengkaji dan menyiasat misteri ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *