Lepasan STPM/ Setaraf, Semak Online Keputusan UPU 2017 Anda

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Penantian sekian lama akhirnya bakal berakhir esok bila keputusan UPU untuk lepasan STPM/ setaraf akan mula diumumkan. Sebaran keputusan UPU tersebut akan mula boleh di semak secara online melalui laman rasmi UPU.

Calon lepasan STPM memang akan menaruh harapan tinggi untuk masuk ke IPT selepas berkali-kali gagal mendapat tempat seperti yang diingini sebelum ini. Peluang selepas STPM ini merupakan peluang paling berharga untuk melayakkan diri ke Institut pengajian tinggi.

Info Tambahan :  Link Permohonan UPU dan Permohonan Pengajian Tinggi
Semakan UPU STPM
Semakan UPU STPM

Tarikh Semakan Online Keputusan UPU Lepasan STPM/ setaraf

Perlu diingatkan semakan adalah untuk lepasan STPM/ setaraf dan ianya boleh mula disemak pada 8 Ogos 2016 ( isnin ) melalui laman rasmi UPU.

8 Ogos 2016 ( isnin ) semak Online

Oleh yang demikian, keputusan esok mungkin satu keputusan yang baik dan mungkin juga satu berita yang buruk untuk anda. Walauapapun keputusan samaada anda layak atau tidak diterima ke institusi pengajian tinggi adalah sejauhmana anda berusaha sebelum ini. Bagi yang tidak Berjaya, jangan mudah berputus asa. Sebenarnya masih banyak lagi peluang yang ada terbuka. ( Rujuk : Kemana Selepas STPM )

Info Tambahan :  Permohonan Guru Sekolah Rendah PDPP 2024/2025

Apa jua keputusan esok, anda perlu redha dengan rezeki dan ketentuan. Kadangkala kita rasakan sesuatu itu amat sedih boleh jadi ia sebenarnya baik diatur oleh maha pencipta. Sebagai insan biasa kita tidak mampu menjangka apa yang bakal berlaku kelak boleh jadi kesedihan itu sebenarnya adalah sesuatu yang manis kelak.

Kepada yang Berjaya, ingatlah supaya terus bersyukur dan meneruskan perjuangan yang masih panjang untuk masa depan.

Semakan Online USM

Untuk pengetahuan, USM juga membuat semakan online mulai esok pkl 12 tengahari ( maklumat lanjut ) Semoga Berjaya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *