Mengajar dengan Google Meet

Hargai Kami, Share Pada Rakan Anda:

Apa itu Google Meet dan Google Chat?

Google Hangouts Meet supports up to 100 participants - 9to5Google

Google Meet dan Google Chat ialah perkhidmatan ini membentuk perkhidmatan komunikasi yang membolehkan sembang teks, suara, atau video, seorang ke seorang atau secara berkumpulan.

Mereka dibangun ke dalam Gmail, YouTube, dan Google Voice, dan ada aplikasi untuk iOS, Android, dan web. Ini pada dasarnya merupakan platform kolaborasi yang berguna dan menjimatkan kos untuk rata-rata orang dan juga pelanggan perusahaan. Google Chat pada dasarnya adalah rakan perniagaan Google Duo, aplikasi panggilan video pengguna sehingga 12 peserta.

 

Google Meet adalah untuk panggilan kumpulan dan mesyuarat

Should My Company Use Google Hangouts Meet | Yamaha UC

Google telah menggambarkan Meet sebagai “pengalaman perjumpaan video dengan satu tujuan: menjadikan perjumpaan tidak mudah dilakukan”. Syarikat itu ingin meningkatkan Hangouts agar lebih mudah dan pantas bagi orang memulakan dan menyertai persidangan video. Hangouts Meet mempunyai antara muka yang sangat ringan dan pantas dan membolehkan anda mengurus mesyuarat sehingga 30 orang dengan mudah. Untuk memulakan mesyuarat, anda perlu mempunyai akaun G Suite (sebelumnya dikenali sebagai Google Apps) tetapi anda boleh menyertai mesyuarat dengan mana-mana akaun Google.

Info Tambahan :  FlySISWA 2023: Bantuan Penerbangan Pelajar Semenanjung-Borneo

 

Google Chat adalah untuk komunikasi sembang di sekitar pasukan dan projek

Google Hangouts Chat Review | PCMag

Google Chat adalah “aplikasi komunikasi pintar untuk pasukan yang mengambil pesanan langsung di Hangouts dan mengembangkannya” kata Google. Idea di sebalik itu adalah bahawa pasukan yang mengerjakan projek harus dapat membincangkan tugas, berkongsi kerja, dan banyak lagi – sebenarnya lebih seperti Slack. Google Chat menawarkan bilik maya dengan perbualan utas dan penyatuan dengan produk Google lain, seperti Drive.

 

Bagaimana Google Meet berfungsi?

  • Persidangan video

12 Tips for Video Conferencing While You Work From Home

Untuk memulakan mesyuarat, anda hanya akan berkongsi pautan. Tidak akan diperlukan akaun, plugin, muat turun, atau kerumitan. Orang boleh mengklik pautan ini dari Kalendar Google, jemputan e-mel, atau bahagian ad-hoc. Dan jika anda memanggil dari bilik persidangan, komputer riba, atau aplikasi mudah alih khusus, hanya beberapa klik dan anda masuk.

  • Pembentangan

5 Tools to Give an Online Presentation From Anywhere

Meet menawarkan persembahan skrin penuh asli, yang memudahkan untuk mempamerkan projek pasukan anda.

Info Tambahan :  Applicant Tracking System: Pengalaman dengan ATS Tahun 2023

 

 

  • Integrasi G Suite

G Suite adalah pakej perkhidmatan berasaskan awan dari Google yang dapat memberi syarikat atau sekolah cara baru untuk bekerjasama dalam talian. Anda mendapat nama domain dan akses ke Gmail, Kalendar, Drive, dan perkhidmatan G Suite lain seperti Meet. Untuk pelanggan G Suite Enterprise, setiap pertemuan mempunyai nombor telefon dail masuk khusus.

Best CRM for G Suite Integration | Apptivo CRM

Bagaimana Google Chat berfungsi?

  • Bilik maya (saluran)

Ciri-ciri Google Chat khusus, bilik maya untuk setiap projek yang mungkin dimiliki pasukan anda – dan ia terdiri daripada: perbualan utas, supaya pasukan anda dapat berbual dan mengesan kemajuan perbincangan.

Seperti yang anda jangkakan, ia juga mempunyai integrasi yang mendalam dengan G Suite, jadi anda dapat berkongsi kandungan dari Drive dan Dokumen, atau anda dapat melihat perkara seperti foto dan video secara langsung dari perbualan. Terdapat juga carian yang boleh ditapis sehingga anda dapat mencari kembali melalui perbincangan lama.

  • Integrasi pihak ketiga

Google Chat juga merupakan platform, jadi ini bermakna anda boleh mengharapkan integrasi pihak ketiga dalam bentuk bot, yang membolehkan pasukan anda melakukan lebih banyak perkara dalam perbualan mereka. Ia telah bekerjasama dengan syarikat seperti Asana, Box, Prosperworks dan Zendesk.

  • Berapakah kos Google Meet dan Google Chat?

Anda boleh menggunakan Meet and Chat sebagai sebahagian daripada pakej G Suite anda. Pergi ke sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai harga untuk setiap rancangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *