Pendapatan Top 10 Blogger Terbaik Dunia

Hargai Kami, Kongsi Info Ini Pada Rakan Anda !
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
Print this page
Print

Blogger juga merupakan kerjaya, tidak mustahil ada yang berjaya mendapat pendapatan darinya. Mungkin senarai top 10 blogger terbaik didunia yang disertakan dibawah menjadi satu informasi dan inspirasi kepada kita semua.

10) Richard MacManus

Blog : ReadwriteWeb ( http://www.readwriteweb.com )

Beliau mendapat pendapatan kira-kira USD 60 ribu sebulan dengan membawa niche sosial media dan web trend. Richard Macmanus berasal dari New Zealand merupakan co-founder dan penulis untuk ReadwriteWeb iaitu laman weblog terbaik didunia.

 

9 ) Vitaly Friedman

Dengan blog Smashing Magazine ( http://www.smashingmagazine.com ) yang mendapat kira-kira USD 150 ribu sebulan. Web nya berkisarkan web designer dan development.

 

8 ) Gina Trapani

Blog beliau ialah Lifehacker ( http://lifehacker.com ) dengan menjalankan bahan download, software dan tips-tips internet. Dengan mendapat pendapatan USD 108 ribu sebulan. Beliau mula berblog pada tahun 2005 dan mendapat pelawat kira-kira 300 ribu sehari.

 

7 ) Matt Marshall

Mempunyai blog VentureBeat ( http://venturebeat.com ) dengan membuat penulisan dan journal yang mula pada tahun 2006. Beliau mendapat pendapatan kira-kira USD 100 ribu sebulan.

6 ) Jake Dobkin

Mempunyai Blog Gothamist ( http://gothamist.com ) yang berkisarkan tentang kehidupan di New York. Beliau mendapat pendapatan kira-kira USD 110 ribu sebulan dan mula berblog pada tahun 2003.

5 ) Collis Taeed

Mempunyai blog TutsPlus ( http://tutsplus.com ) berkisarkan cover design dan tool dengan mendapat pendapatan USD 120 ribu sebulan.

4 ) Tim Sykes

Mempunyai blog Timothy Sykes ( http://www.timothysykes.com ). Beliau berusia 29 tahun dengan mempunyai tema pasaran saham diblognya. Pendapatan sebulannya ialah USD 180 ribu sebulan.

3 ) Mario Lavandeira

Mempunyai blog Perez Hilton ( http://perezhilton.com ) yang menulis tentang gosip artis dengan mendapat pendapatan kira-kira USD 200 ribu sebulan. Beliau mula berblog pada tahun 2005 dengan mendapat 1 juta pelawat sehari. Mario Lavandeira menulis kira-kira 20-30 artikel sehari hingga menjadi sangat popular dikalanga artis Hollywood.

2 ) Pete CashMore

Mempunyai blog Mashable ( http://mashable.com ) dengan mendapat pendapatan USD 600 ribu sebulan dengan nicje Media sosial. Trafik blog pula ialah 25 juta sebulan.

1 ) Micheal Arrington

Mempunyai blog TechCruch ( http://techcrunch.com ) berumur 40 tahun mendapat pendapatan USD 800 ribu sebulan. Beliau mula berblog pada tahun 2005 dengan pelawat kira-kira 26juta setiap bulan. TechCrunch banyak membincangkan tentang pembangunan silicon valley.

Sumber Terima Kasih pada : http://myvbru.com

p/s : Jangan lupa untuk Join kami di Telegram untuk lebih pantas menerima berita Kerja kosong atau permohonan lain seperti biasiswa. Join Telegram

4 COMMENTS

 1. assalamualaikum saudara
  entah bila saya nak buat duit dgn blog
  kalau baca pengalaman rakan2 blog dan rakan2 sendiri
  memang seronok.
  terima kasih saudara sudi ke blog biasa2 saya.
  wassalam

  • Waalaikumussalam, blog ummu bagus..lagipun page rank 2..sy ni xde page rank langsung..cuma sy lebih tinggi rangking alexa berbanding blog ummu..sy tengok blog ummu bnyk informasi, bagus..cuma mungkin belum cukup utk mendapat perhatian penuh gogle untuk index setiap kandungan ummu..untuk dapat pendapatan tinggi kita kne ramaikan pelawat ke blog kita..jadi perlu lebih rajin dan pandai membuat tajuk yg popular hingga org minat nak dtg dan baca lagi..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here